Ο Έλιοτ νέος τεχνικός διευθυντής στη Mercedes

Advertisement

Ο τεχνικός διευθυντής της Mercedes, Τζέιμς Άλισον, πρόκειται να αναλάβει από την 1η Ιουλίου ένα νέο ρόλο εντός της ομάδας ως επικεφαλής τεχνικού τμήματος, με αποτέλεσμα να αποσυρθεί από τα καθημερινά καθήκοντά του στους πρωταθλητές κατασκευαστών της Φόρμουλα Ένα, όπως έγινε σήμερα γνωστό.

Μετά την εξέλιξη αυτή, τον 53χρονο Βρετανό στη θέση του τεχνικού διευθυντή, την οποία κατείχε από το 2017, θα αντικαταστήσει ο νυν διευθυντής τεχνολογίας, Μάικ Έλιοτ.

Πλέον ο Άλισον θα στρέψει την προσοχή του στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει στο μέλλον η γερμανική ομάδα, καθώς η Φόρμουλα Ένα προετοιμάζεται να μπει το 2022 σε μια νέα εποχή με εντελώς καινούριους κανονισμούς.

Advertisement

Ως επικεφαλής τεχνικού τμήματος, ο Άλισον θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με την τεχνική ηγεσία στα εργοστάσια της ομάδας στο Μπράκλεϊ (σ.σ. εκεί κατασκευάζεται το σασί) και το Μπρίξγουορθ (σ.σ. εκεί κατασκευάζεται η μονάδα ισχύος).

Στο διάστημα που επιβλέπει ο Άλισον τις τεχνικές λειτουργίες της ομάδας στο Μπράκλεϊ, η Mercedes έχει… σαρώσει τους τίτλους σε οδηγούς και κατασκευαστές.

Εκτός από τη γερμανική ομάδα, ο Άλισον έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στη Ferrari, στην οποία «μέτρησε» δύο θητείες, αλλά και στις Benetton και Renault/Lotus.

Από την πλευρά του, ο Έλιοτ άρχισε την καριέρα του στη Φόρμουλα Ένα το 2000 στη McLaren και στη συνέχεια μεταπήδησε στη Renault, όπου συνεργάστηκε με τον Άλισον, ενώ εντάχθηκε το 2012 στο δυναμικό της Mercedes ως επικεφαλής αεροδυναμικής.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement