Το Honda Vision 110

Advertisement

Το Honda Vision 110, το οποίο λανσαρίστηκε στην Ευρώπη το 2012, είναι ένα scooter που διακρίνεται για την αξιοπιστία, το χαρακτήρα και την τιμή του. Η νέα γενιά διαθέτει ανανεωμένο στυλ που συνδυάζεται με ένα νέο ελαφρύτερο πλαίσιο και αερόψυκτο κινητήρα

Όπως η εμβληματική σειρά SH, έτσι και το Vision 110 υιοθετεί ένα πρακτικό επίπεδο πάτωμα, ενώ διαθέτει άφθονο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα, χωρητικότητας 17,7 λίτρων. Το Smart Key είναι μία ακόμα ευχάριστη προσθήκη στη γκάμα εξοπλισμού, αφού με το κλειδί στην τσέπη του ο αναβάτης μπορεί να ελέγχει τον κεντρικό διακόπτη και την κλειδαριά της σέλας.

Υπάρχει ένας νέος αποδοτικός, 2-βάλβιδος, αερόψυκτος κινητήρας SOHC με τεχνολογία «enhanced Smart Power», κυβισμού 109.5 κ.εκ, σύστημα ψεκασμού και τεχνολογία eSP (‘enhanced Smart Power’). Αποδίδει 8,7 ίππους στις 7.500 σαλ., με μέγιστη ροπή 9 Nm στις 5.750 σαλ. Η διάμετρος και η διαδρομή είναι 47 x 63.1mm αντίστοιχα, με σχέση συμπίεσης 10:1. Επίσης είναι χαμηλή η κατανάλωση καυσίμου, η οποία είναι βελτιωμένη κατά 5% συγκριτικά με τον προκάτοχό του. Προσφέρει αυτονομία άνω των 260 χιλιομέτρων έχοντας κατανάλωση 54,5χιλιόμετρα στο λίτρο. Το ρεζερβουάρ είναι χωρητικότητας 4,9 λίτρων και βρίσκεται κάτω από τη σέλα.

Advertisement

Το σύστημα Idling Stop σβήνει αυτόματα τον κινητήρα μετά από τρία δευτερόλεπτα λειτουργίας στο ρελαντί όταν το scooter είναι σταματημένο και τα φρένα πατημένα και τον επανεκκινεί άμεσα με το άνοιγμα του γκαζιού.

Τέλος, το τηλεσκοπικό πιρούνι συνδυάζεται με ένα μαλακό πίσω αμορτισέρ. Οι τροχοί από χυτό αλουμίνιο διατηρούν την ίδια σχεδίαση και τοποθετούνται σε ελαστικά 80/90-16 μπροστά και 90/90-14 πίσω. Το εμπρός δισκόφρενο των 220mm και το πίσω ταμπούρο 130mm διασφαλίζουν ομαλό και ομοιόμορφο φρενάρισμα.

Η λιανική τιμή πώλησης του μοντέλου έχει οριστεί στα 2.290 ευρώ.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement