«Θα ήμουν μακαρίτης τώρα, νόμιζα ότι γινόταν πόλεμος»: Ο κτηνοτρόφος περιγράφει πώς έσκασε το βλήμα του στρατού στο κοπάδι του

Advertisement

Ενα απίστευτο περιστατικό ήρθε σήμερα στο φως της δημοσιότητας. Οπως αποκαλύφθηκε, κτηνοτρόφος παραλίγο να χάσει τη ζωή του από βλήμα άρματος μάχης στον Βόλο.

Το περιστατικό συνέβη προχθές το απόγευμα στο πεδίο βολής Γλαφυρών Βόλου, ενώ ο κτηνοτρόφος έβοσκε τα 350 ζώα του που έχει στην περιοχή, που βρίσκεται μακριά από το πεδίο βολής Γλαφυρών.

Οπως είπε ο ίδιος ο κτηνοτρόφος μιλώντας στο e-thessalia, ξαφνικά, κι ενώ μιλούσε στο κινητό του τηλέφωνο με έναν φίλο του, άκουσε το σφύριγμα ενός βλήματος, που ίπτατο πάνω από το κεφάλι του και το οποίο έπεσε περίπου 60-70 μέτρα μακριά του, σε μια λάκκα, όπου και εξερράγη.

Advertisement

Στο σημείο της έκρηξης, προσθέτει ο κτηνοτρόφος, έβοσκαν εκείνη την ώρα γίδια, με συνέπεια να σκοτωθούν 6-7 από αυτά και τα υπόλοιπα να διασκορπιστούν προς κάθε κατεύθυνση.

«Νόμιζα πως γίνεται πόλεμος. Τα έχασα… Μιλούσα με τον φίλο μου και γι’ αυτό δεν κατέβηκα στη λάκκα, διαφορετικά θα είχα σκοτωθεί», προσθέτει ο κ. Γιάννης. Ο κτηνοτρόφος υπολογίζει ότι το βλήμα του άρματος έφυγε πολύ μακριά από τον στόχο του, καθώς το πεδίο βολής απέχει από τον βοσκότοπο μερικά χιλιόμετρα…

Αμέσως μετά την έκρηξη ενημερώθηκαν οι σκοποί του πεδίου βολής, που με τη σειρά τους ενημέρωσαν τον αξιωματικό βολής και ύστερα από τρεις βολές έπαυσε η εκτόξευση βλημάτων.

Advertisement

Ο διοικητής του τάγματος κατέφθασε στο σημείο του ατυχήματος και στελέχη του Στρατού φωτογράφισαν τα νεκρά ζώα, ενώ ζήτησαν από τον κτηνοτρόφο να δηλώσει τις απώλειές του, προκειμένου να αποζημιωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο για βολές βλημάτων αρμάτων μάχης 155 χιλιοστών.

«Έχω υπηρετήσει στο Πυροβολικό και ξέρω», ανέφερε ο κτηνοτρόφος, που ζει στην Κάπουρνα και ασχολείται με την κτηνοτροφία από μικρό παιδί.

«Τα γίδια βέλαζαν χτυπημένα. Θα ήμουν μακαρίτης τώρα», καταλήγει ο κτηνοτρόφος, που ανέφερε ότι έχει χάσει και άλλα εννιά γίδια, που λείπουν από το κοπάδι, καθώς δεν γνωρίζει πού μπορεί να έφθασαν μέσα στον πανικό τους.

Advertisement

Υπενθυμίζεται ότι πέριξ του πεδίου βολής Γλαφυρών έχουν συμβεί κατά περιόδους πολλά ατυχήματα λόγω εκρήξεων βλημάτων, με πυρκαγιές, αλλά και βλήματα που έπεσαν σε ποιμνιοστάσια. Εντός δε του πεδίου βολής έχουν συμβεί θανατηφόρα ατυχήματα, όπως το 2014 που είχαν χάσει τη ζωή τους τρεις στρατιωτικοί.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement