Γιατρός Δανίας για Έρικσεν: «Ήταν καρδιακή προσβολή, έφυγε από τη ζωή και τον επανέφερε ο απινιδωτής»

Advertisement

Καρδιακή προσβολή είναι το πόρισμα για την κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν, με τον ομοσπονδιακό γιατρό της Δανίας, Μόρτεν Μπόεσεν, να ξεκαθαρίζει πως ο χαφ της Ίντερ είχε φύγει προσωρινά από τη ζωή κι επέστρεψε χάρη στον απινιδωτή.

Ο Κρίστιαν Έρικσεν υπέστη καρδιακή προσβολή και κατέρρευσε στο χορτάρι του «Parken Stadium». Αυτή είναι η ιατρική εξήγηση για το επεισόδιο που σόκαρε τον ποδοσφαιρικό και όχι μόνο πλανήτη, δια στόματος του ομοσπονδιακού γιατρού της εθνικής Δανίας, Μόρτεν Μπόεσεν.

Σε επίσημη συνέντευξη Τύπου, μαζί με τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Δανίας και τον προπονητή Κάσπερ Γιούλμαντ, ο Μπόεσεν ανέλυσε τα αίτια και τις συνθήκες του περιστατικού που παραλίγο να κοστίσει τη ζωή στον 29χρονο χαφ της Ίντερ, αναφέροντας πως ουσιαστικά «είχε φύγει από τη ζωή» και επανήλθε χάρη στην έγκαιρη χρήση του απινιδωτή από το ιατρικό επιτελείο.

Advertisement

«Τον επαναφέραμε μετα την πρώτη προσπάθεια στον απινιδωτή. Αυτό είναι αρκετά γρήγορο. Πόσο κοντά ήμασταν στο να τον χάσουμε; Δεν ξέρω», εξήγησε ο Μπόεσεν, ενώ o Κάσπερ Χιούλμαντ αποκάλυψε την πρώτη κουβέντα του Έρικσεν αφού ανέκτησε τις αισθήσεις του:

«Το πρώτο πράγμα που μας είπε όταν ξύπνησε ήταν «Πώς είστε εσείς;». Είναι τυπικό γνώρισμά του, να σκέφτεται πρώτα τους άλλους και μετά τον εαυτό του»

Πλέον, μετά το τι ακριβώς συνέβη, σειρά έχει να εξακριβωθούν τα αίτια της κατάρρευσης, για αυτό και συνεχίζονται εξονυχιστικά οι εξετάσεις του στο Rigshospitalet.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement