Η Nissan ξεκινά την παραγωγή του νέου Qashqai στο Σάντερλαντ

Advertisement

Η Nissan ξεκινά την παραγωγή του νέου Qashqai στο Σάντερλαντ. Έπειτα από μια επένδυση ύψους 400 εκατομμυρίων στερλινών, η τελευταία γενιά του crossover που πρωτοστατεί στην κατηγορία, ξεκινά πλέον στη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στο Σάντερλαντ, και γιορτάζει τα 35 χρόνια του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Qashqai, από το λανσάρισμά της πρώτης γενιάς του πριν από 14 χρόνια, αντιπροσωπεύει ένα στα πέντε αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν στη Βρετανία. Με αφορμή αυτό το ορόσημο, η Nissan προσφέρει σε κάθε μαθητή στη Βορειοανατολική Αγγλία την ευκαιρία να συμμετάσχει σε μια εκδήλωση του Ιδρύματος Δεξιοτήτων της (Nissan Skills Foundation), με ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων, σχεδιασμένων για να προσελκύσουν τους νέους που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στη βιομηχανία του αυτοκινήτου.

Από το λανσάρισμα του αρχικού μοντέλου το 2007, το Qashqai σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Ήταν το αυτοκίνητο του Ηνωμένου Βασιλείου που έφτασε πιο γρήγορα το ένα εκατομμύριο, τα δύο εκατομμύρια και τα τρία εκατομμύρια μοντέλα στην παραγωγή. Περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα έχουν πλέον εξέλθει από τις γραμμές του Sunderland, αντιπροσωπεύοντας περίπου το ένα τρίτο της παραγωγής στην ιστορία του εργοστασίου. Αυτοί οι αριθμοί σημαίνουν ότι ένα στα πέντε αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2007 ήταν Qashqai, το μοντέλο με τον μεγαλύτερο όγκο παραγωγής επί βρετανικού εδάφους.

Το Nissan Skills Foundation ιδρύθηκε το 2014 και στοχεύει στην ενθάρρυνση των νέων να σταδιοδρομήσουν στη βιομηχανία. Έχει αναπτυχθεί ώστε να περιλαμβάνει 10 εξατομικευμένες δραστηριότητες για παιδιά ηλικίας 7 έως 18 ετών, καθώς και να παρέχει πόρους για τα περιφερειακά σχολεία, προκειμένου να συμμετέχουν σε διεθνείς διαγωνισμούς STEM. Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 65.000 νέοι από την ευρύτερη περιοχή έχουν συμμετάσχει σε μια εκδήλωση του Nissan Skills Foundation.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement