Στροφή στα υβριδικά αυτοκίνητα

Advertisement

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία YouGov, δείχνουν ότι οι οδηγοί σε αρκετές αγορές θα προτιμούσαν να αποκτήσουν ένα υβριδικό αυτοκίνητο σε σχέση με τα ηλεκτρικά ή τα συμβατικά αυτοκίνητα. Στις περισσότερες χώρες τα υβριδικά οχήματα ήταν η πρώτη επιλογή (εκτός από τη Γερμανία, όπου το 40% επέλεξε βενζίνη/ντίζελ αυτοκίνητα, με τα υβριδικά να έρχονται σε δεύτερη επιλογή). Στην Ισπανία το 51% επιλέγει την υβριδική τεχνολογία, ενώ υψηλό ποσοστό έχει η Ιταλία (46%), η Πολωνία (45%), η Γαλλία (40%) και η Σουηδία (37%).

Από την άλλη το 24% των Βρετανών επιλέγει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ ακολουθούν οι Δανοί (23%) οι Ισπανοί (20%), οι Ιταλοί (19%), οι Σουηδοί (19%), οι Πολωνοί (16%), οι Γερμανοί (15%) και οι Γάλλοι (13%).

Τα συμβατικά αυτοκίνητα συνεχίζουν να επιλέγουν οι Γερμανοί καθώς το 40% σκέφτεται την αγορά ενός αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερική καύσης και τους ακολουθούν οι Γάλλοι (31%), οι Πολωνοί (23%), οι Σουηδοί (23%), οι Ιταλοί (19%), οι Δανοί (19%) και οι Βρετανοί (17%).

Αυτό υποδηλώνει ότι ακόμη το κόστος απόκτησης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι υψηλό και στέκεται το μεγαλύτερο εμπόδιο, μαζί με την περιορισμένη αυτονομία των μπαταριών και τους λιγοστούς σταθμούς φόρτισης.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement