Το σωστό χρώμα ρούχων για τον καύσωνα δεν είναι αυτό που νομίζαμε

Advertisement

Τόσο καιρό κάναμε μάλλον λάθος στα ρούχα που επιλέγουμε να φοράμε τις μέρες του καύσωνα. Η επιστήμη λέει τα αντίθετα με κάποιους αστερίσκους.

Πολλοί είναι οι μύθοι για το τι πρέπει να κάνουμε και τι όχι στον καύσωνα για να δροσιστούμε από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Όλοι γνωρίζουμε τις κοινές συμβουλές για την αντιμετώπιση της ζέστης: Μένουμε μακριά από τον ήλιο τις πιο θερμές ώρες της ημέρες, πίνουμε άφθονο νερό, χρησιμοποιούμε αντηλιακό.

Τι γίνεται όμως με τα υπόλοιπα tips, όπως το ποια είναι τα σωστά ρούχα; Ένας από τους «μύθους», επιτάσσει να φοράμε ανοιχτόχρωμα ρούχα, ιδιαίτερα λευκά. Ωστόσο, αυτό, σύμφωνα με το BBC, είναι λάθος… εν μέρει τουλάχιστον.

Advertisement

Το λευκό χρώμα είναι σωστό αν είμαστε άμεσα εκτεθειμένοι στο φως του ήλιου, καθώς αντανακλά τη θερμότητα καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο χρώμα. Όμως, αν είμαστε στη σκιά, το μαύρο είναι πιο αποτελεσματικό χρώμα καθώς «διώχνει» τη θερμότητα στο περιβάλλον και έτσι μας δροσίζει περισσότερο.

Σε ό,τι αφορά πάντως τα υφάσματα, αυτό που όλοι ξέρουμε φαίνεται να είναι και το σωστό. Το λινό και το βαμβάκι απορροφούν τον ιδρώτα και επιτρέπουν στην επιδερμίδα να αναπνέει. Είναι πολύ καλύτερη επιλογή από τα τεχνητά υφάσματα, όπως ο πολυεστέρας, που «παγιδεύουν» την υγρασία στο δέρμα.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement