Πυρκαγιές: Ανοιχτά μέτωπα σε Μεσσηνία, Εύβοια και Ρόδο

Advertisement

Μάχη με τις φλόγες δίνουν για ακόμα μια ημέρα οι άνθρωποι της Πυροσβεστικής, καθώς και την Τρίτη ξέσπασαν πυρκαγιές σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με μεγαλύτερη αυτή στη Βαρυμπόπη.

Μεσσηνία: Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στο Βασιλίτσι

Αναζωπυρώθηκε  η πυρκαγιά που ξέσπασε τη Δευτέρα σε σε δασική έκταση στο Βασιλίτσι του δήμου Πύλου-Νέστορος, στη Μεσσηνία, παρά την ύφεση που παρουσίασε το πρωί. Μήνυμα του 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Βασιλίτσι, Λειβαδάκια, ‘Αγιος Γεώργιος Μεσσηνίας ώστε να εκκενώσουν τώρα προς Κορώνη λόγω δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή. Σύμφωνα με δηλώσεις που έκαναν στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, και ο πρόεδρος του Βασιλιτσίου, Νίκος Τομαροπανάγος, η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό.

Επίσης, νέα πυρκαγιά ξέσπασε και στην περιοχή Βλαχόπουλο. Το πύρινο μέτωπο κινείται προς την περιοχή Μαγκλάρας. Στο σημείο έχουν σπεύσει 9 οχήματα με 18 πυροσβέστες. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα, επί της παρούσης δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Advertisement

Ρόδος: Εκτεταμένες αναζωπυρώσεις στα μέτωπα της πυρκαγιάς

Ανεξέλεγκτη παραμένει η φωτιά που προκλήθηκε στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου στο νησί της Κω, η οποία λόγω του δύσβατου της περιοχής, δεν μπόρεσε να περιοριστεί, με αποτέλεσμα να κατευθύνεται προς το Ασκληπιείο. Για την συνδρομή της κατάσβεσης έχουν καταφτάσει και εναέρια μέσα που επιχειρούν ρίψεις νερού.

Πριν από λίγη ώρα δόθηκε εντολής απομάκρυνσης των κατοίκων που διαμένουν στη περιοχή «Τσουκαλαριά», ενώ υπάρχει η πιθανότητα να εκκενωθεί και το Πλατάνι. Για την αντιμετώπιση της κατάστασης, με δεδομένο ότι θα χρειαστούν ενισχύσεις, ο δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, βρίσκεται σε επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Επικίνδυνη φωτιά στη Λίμνη της Ευβοίας

Την εντολή να εκκενωθεί ο οικισμός Ρετσινόλακκος που είναι κοντά στη Λίμνη της Εύβοιας και ο οικισμός Κοκκίνη όπου υπάρχουν κατασκηνώσεις έδωσαν οι πυροσβέστες μετά τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή και η οποία είναι πάρα πολύ κοντά σε οικισμούς. Οι εντολές των πυροσβεστών έχουν προληπτικό χαρακτήρα έτσι ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για κατοίκους και παραθεριστές πού βρίσκονται εκεί.

Advertisement

Κάνεις πλέον δεν μπορεί να εκτιμήσει προς τα πού θα κινηθεί η φωτιά καθώς έχει αναπτύξει πολλά και επικίνδυνα μέτωπα και κινείται και σε διαφορετικές κατευθύνσεις αφού έχει αναπτύξει μέτωπα που φτάνουν από το Ρετσινόλακκο στο Μουρτιά και από εκεί φτάνει στα όρια της Δάφνης.

«Είναι πολύ επικίνδυνη η φωτιά δεν μπορούμε να κάνουμε ακόμη καμία εκτίμηση παρά μόνο προληπτικά να εκκενώσουμε τους οικισμούς Ρετσινόλακκο και Μουρτιά, όπως και άλλες εγκαταστάσεις βόρεια της Λίμνης οι οποίες κινδυνεύουν μεταξύ των οποίων και κατασκηνώσεις καθώς τα μέτωπα είναι ανεξέλεγκτα» υπογραμμίζει ο αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Βουρδάνος στο τέλος της mini σύσκεψης για την ασφαλή εκκένωση των οικισμών μετά την εισήγηση που έκανε η Πυροσβεστική.

Η δημοτική Αρχή αλλά και περιπολικά της Αστυνομίας προσπαθούν να συντονίσουν την κατάσταση να συγκεντρωθούν με ασφάλεια οι κάτοικοι και να απομακρυνθούν ενώ ήδη παίρνονται μέτρα ακόμη και για τις κατοικίες που υπάρχουν στις παρυφές της Λίμνης καθώς υπάρχει μέτωπο το οποίο κινείται απειλητικά και προς τα πρώτα σπίτια στη Λίμνη.

Advertisement

Νέα φωτιά στα Κριεζά της Εύβοιας

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες και στα Κριεζά της Εύβοιας στη νέα φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης και καίει ανεξέλεγκτα.

Ολόκληρη η περιοχή έχει γεμίσει από καπνούς και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική ενώ οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι πολύ ισχυροί καθιστώντας το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων ιδιαίτερα δύσκολο.

Πυροσβεστικές δυνάμεις από την ευρύτερη περιοχή συγκεντρώνονται στα Κριέζα ενώ σύμφωνα με του κατοίκους «η φωτιά βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή και η πυροσβεστική ενημερώνει τους κατοίκους για την πιθανότητα εκκένωσης στο χωριό Κριεζά».

 

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement