Πύρινος εφιάλτης: Ποια μέτωπα παραμένουν ανεξέλεγκτα

Στιγμιότυπο από την Λίμνη Ευβοίας, Σάββατο 7 Αυγούστου 2021. (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
Advertisement

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης στην πυρκαγιά της Αττικής, η οποία παρουσιάζει μια καλύτερη εικόνα.

Στην Εύβοια έχουν εκκενωθεί μέσω του «112» δεκάδες οικισμοί ενώ στην περιοχή επιχειρούν 475 πυροσβέστες με 35 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Δύσκολες στιγμές στα χωριά Σήμια, Κρυονερίτης, Μηλιά και Αγδίνες. Οι φλόγες απείλησαν να κυκλώσουν όχι μόνο τα χωριά αλλά και τις πυροσβεστικές δυνάμεις που ήταν μέσα σε αυτά και πρόλαβαν να φύγουν όταν δόθηκε εντολή να υποχωρήσουν για να μην εγκλωβιστούν.

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στις Μηλιές Ευβοίας να εκκενώσουν τώρα την περιοχή. Λίγα λεπτά μετά στάθηκε αντίστοιχο μήνυμα σε όσους βρίσκονται στους Γαλατσάδες και στις Καματριάδες Ευβοίας. Ακολούθησε και νέο μήνυμα για όσους βρίσκονται στις περιοχές Μονοκαρυά και Κάτω Μονοκαρυά Ευβοίας.

Advertisement

Πρόβλημα με το πύρινο μέτωπο υπάρχει και στα Βασιλικά.

Στην Ηλεία, η φωτιά στη Νεμούτα έχει πάρει πλέον τεράστιες διαστάσεις. Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Δούκας και Μηλιές να εκκενώσουν τώρα τους οικισμούς τους.

«Αναζωπυρώσεις του πύρινου μετώπου στην περιοχή της Αχλαδινής, του δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας, αντιμετωπίζουν οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος. «Οι φλόγες πλησιάζουν την κοινότητα της Αχλαδινής και παράλληλα το πύρινο μέτωπο φαίνεται να κινείται εκ νέου προς την περιοχή Λάλα, ενώ δύσκολη χαρακτηρίζεται η κατάσταση με τη φωτιά στις περιοχές Δούκας και Μηλιές». Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά στην Αχλαδινή έχει ήδη προκαλέσει ζημιές σε οικήματα, ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Τρίπολης – Πύργου από την περιοχή Καλλιάνι μέχρι το ύψος του 106ου χιλιομέτρου, λόγω φωτιάς.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement