Εφυγε από τη ζωή ο Κώστας Μαντωνανάκης

Ο ιδρυτής της εταιρείας Helios Hotels and Resorts

Advertisement

Στην τελευταία του κατοικία οδηγείται σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους ανθρώπους του τουρισμού στην Κρήτη.

Ο Κώστας Μαντωνανάκης έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 94 ετών, αφήνοντας πίσω του μια τουριστική αυτοκρατορία!

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στις 5 το απόγευμα από τον Ι.Ν. του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο.

Advertisement

Υπήρξε ένας από τους πρωτοπόρους του ελληνικού τουρισμού. Ο Κώστας Μαντωνανάκης συνέδεσε το όνομά του με την τουριστική ανάπτυξη της Κρήτης τη δεκαετία του ‘70.

Η επιχειρηματική πορεία του ξεκίνησε από ένα μικρό εμπορικό κατάστημα στο Ηράκλειο Κρήτης. Λίγα χρόνια αργότερα άρχισε να ασχολείται ενεργά με τον τουρισμό, εξαγοράζοντας το μερίδιο της Νάκου στο Elounda Beach και κατόπιν αποκτώντας το άλλο 50% του ξενοδοχείου.

Το Elounda Beach αποτέλεσε σημείο αναφοράς του τουρισμού στην Κρήτη, με τον Κ. Μαντωνανάκη να διευρύνει την επιχειρηματική του δραστηριότητα και να ιδρύει την εταιρεία Helios Hotels and Resorts, η οποία διαθέτει σήμερα στο χαρτοφυλάκιό της μερικά από τα πιο εμβληματικά ξενοδοχεία της χώρας, όπως το Grand Resort Lagonissi, το Elounda Bay Palace και το Nafplia Palace Hotels and Villas.

Advertisement

Ο Κ. Μαντωνανάκης ήταν ο πατέρας του Παντελή και της Αννας Μαντωνανάκη, οι οποίοι βρίσκονται σήμερα στο τιμόνι της εταιρείας Helios Hotels and Resorts.

με πληροφορίες από ekriti.gr, euro2day.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement