Ο γρίφος του ανασχηματισμού και το «μαρτύριο της σταγόνας» για τους υπουργούς

Advertisement
 Σφίγγα ο Γ. Οικόνομου, τονίζοντας ότι ο ανασχηματισμός αποτελεί προνόμιο του πρωθυπουργού. Συνεδριάζει την Τρίτη το υπουργικό συμβούλιο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απάντησε με διπλωματικό τρόπο στις σχετικές ερωτήσεις στο briefing, χωρίς να επιβεβαιώσει ούτε και να αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο

“Η ανάγκη, η έκταση, το βάθος, το αποτύπωμα, ο χαρακτήρας της αναδιάταξης της κυβέρνησης είναι κάτι που αφορά αποκλειστικά τον πρωθυπουργό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο μόνος που έχει την πλήρη αίσθηση της εικόνας, που γνωρίζει τη μεγάλη εικόνα, αυτός που έχει το προνόμιο συνταγματικά και την ευθύνη απέναντι στην πλειοψηφία που του έδωσε τη διακυβέρνηση να διαμορφώνει τους όρους για να πηγαίνουμε την πατρίδα μπροστά και αυτό θα γίνεται, μέχρι το τέλος της τετραετίας”, σχολίασε ο κ.Οικονόμου.

Ο… γρίφος αυτός, δεδομένου ότι αύριο στις 11 συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο, έφερε το επόμενο ερώτημα, εάν δηλαδή η αυριανή συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με νέα κυβέρνηση. “Σε ο,τιδήποτε δεν έχω να προσθέσω τίποτα, γιατί δεν θα σας κάνει σοφότερους και θα αποδυναμώσει και την ουσία της απαντησης”, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,

Την Τετάρτη το πρωί ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στο Bled Strategic Forum, που γίνεται στη Σλοβενία.

Advertisement

Τίθεται επομένως το ερώτημα εάν οι όποιες αποφάσεις αναβάλλονται για το τέλος της εβδομάδας.

Η συζήτηση πάντως για τον ανασχηματισμό δεν θα σταματήσει και μάλιστα ήδη τίθεται το ερώτημα εάν έχει “κολλήσει” η διαδικασία σε κάποια από τα κεντρικά πρόσωπα.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement