Καιρός: Βροχές από Σάββατο – Πτώση της θερμοκρασίας από Κυριακή

Advertisement

Περιορισμένη αστάθεια το Σάββατο, αλλά πολλές βροχές την Κυριακή και Δευτέρα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Σήμερα Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια όπου δεν θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς , ενώ στα υπόλοιπα θα φτάσει τοπικά και 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 04-09-2021

Καιρός: Βροχές από Σάββατο, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από Κυριακή

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός, βαθμιαία όμως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από αργά το απόγευμα στα δυτικά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ στα βορειοδυτικά καταιγίδες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Οι μέγιστες τιμές στη νησιωτική χώρα θα φτάσουν τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου και στα ηπειρωτικά, τους 31 με 33 βαθμούς.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 05-09-2021

Καιρός: Βροχές από Σάββατο, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από Κυριακή

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και από το απόγευμα και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Το βράδυ αναμένεται εξασθένηση στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός αρχικά θα είναι γενικά αίθριος, από το απόγευμα όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στις Σποράδες, την Εύβοια και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου θα εκδηλωθούν βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6, στρεφόμενοι αργά το βράδυ σε βόρειους με τάση ενίσχυσης. Στα υπόλοιπα θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα στα Δωδεκάνησα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια, της τάξης των 5 με 6 βαθμών.

Advertisement

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 06-09-2021

Καιρός: Βροχές από Σάββατο, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από Κυριακή

Στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο και τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο, σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 6 με 7 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και στις υπόλοιπες περιοχές.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 07-09-2021

Καιρός: Βροχές από Σάββατο, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από Κυριακή

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο είναι πιθανό να βρέξει πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, στα δυτικά 5 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε
χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

H προοπτική του καιρού για το επόμενο δεκαήμερο

Advertisement

Το πρώτο οργανωμένο φθινοπωρινό σύστημα έρχεται την Κυριακή και τη Δευτέρα με πολλές βροχές , κυρίως στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια. Η θερμοκρασία από βδομάδα θα παρουσιάσει αισθητή , αλλά πρόσκαιρη πτώση

Καιρός Αττική

Καιρός: Βροχές από Σάββατο, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από Κυριακή

Στην Αθήνα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός το Σάββατο και πιθανόν τοπικές βροχές Κυριακή και Δευτέρα Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου

Καιρός Θεσσαλονίκη

Καιρός: Βροχές από Σάββατο, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από Κυριακή

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχές από την Κυριακή . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement