Μέγαρο Μαξίμου: Εκλογικό το νέο υπουργικό σχήμα

Advertisement

Με το σημερινό κλείσιμο της εκκρεμότητας για την πολιτική ηγεσία του νεοσύστατου υπουργείου Πολιτικής Προστασίας (θα ανακοινωθεί από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο λίγο πριν από το μεσημέρι), ολοκληρώνεται το παζλ σύνθεσης του κυβερνητικού σχήματος, έξι μέρες μετά τις αρχικές ανακοινώσεις. Διάδοχος τελικά του Νίκου Χαρδαλιά δεν θα είναι ο ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Αποστολάκης, αλλά πιθανότατα ο Χρίστος Στυλιανίδης, πρώην επίτροπος της Κύπρου στην Ε.Ε., με υφυπουργό τον πρώην Αρχηγό ΓΕΑ Ευάγγελο Τουρνά.

Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν εξαρχής να επουλώσει άμεσα τις πληγές που προέκυψαν μετά το αποτυχημένο εγχείρημα με τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ανέβει στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ το προσεχές Σαββατοκύριακο με ρυθμισμένα τα ανοιχτά ζητήματα.

 Το συγκεκριμένο σχήμα, όπως διαμηνύει το Μέγαρο Μαξίμου, «θα είναι αυτό που θα πάει μέχρι το τέλος της τετραετίας» και αναπόφευκτα, με την κυβερνητική θητεία να διανύει πλέον το δεύτερο μισό, το άρωμα εκλογών θα αναδύεται ολοένα και πιο έντονο από εδώ και πέρα. Και αυτό, όπως όλα δείχνουν, σε έντονα πολωτικό κλίμα, κάτι που επιβεβαιώθηκε με όσα έγιναν με τον κ. Αποστολάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη εβδομάδα.

Όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, «αυτό που έγινε πριν από έξι μέρες ήταν μια πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη για συναίνεση, σε ένα πεδίο που μπορεί να υπάρξει συναίνεση, δεδομένου ότι η Πολιτική Προστασία δεν έχει κομματικό χαρακτήρα. Σε αντίθεση με άλλους τομείς, όπως αυτοί της υγείας και της παιδείας, που σαφώς έχουν πολιτική διάσταση, οι πλημμύρες και οι πυρκαγιές δεν έχουν», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές και συνεχίζουν: «Ανεξάρτητα αν ήταν σωστή ή όχι η επιλογή του κ. Αποστολάκη -εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι δεν ήταν σωστή-, το συμπέρασμα είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει κανένα περιθώριο συναίνεσης με τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, από εδώ και εμπρός αναγκαζόμαστε να μείνουμε μόνο στα απολύτως θεσμικά και προχωράμε στο έργο μας».

Advertisement

«Υπέρ των πολλών»

Στο επίκεντρο του κυβερνητικού έργου, όπως διαμηνύεται, εξακολουθούν οι μεταρρυθμίσεις και οι «εμβληματικές παρεμβάσεις», όπως τις χαρακτηρίζει ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, με άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής». Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον ίδιο, «πορεύεται με γνώμονα την πεποίθηση ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν γίνονται υπέρ των λίγων αλλά υπέρ των πολλών, έχουν ως πήχη τις προκλήσεις του μέλλοντος και όχι τις «δουλείες» του εκλογικού κύκλου ή τις φτωχές επιδόσεις του πολιτικού αντιπάλου. Έτσι θα συνεχίσουμε», σημειώνει.

Στο μεταξύ, την Κυριακή 24 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν τελικά οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των νέων τοπικών οργανώσεων στη Νέα Δημοκρατία. Με έγγραφό του προς τους προέδρους των Νομαρχιακών Επιτροπών, ο γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος Στέλιος Κονταδάκης ενημερώνει για την ημερομηνία και τους ζητά να καθορίσουν τους χώρους διεξαγωγής των εκλογών (εκλογικά κέντρα) στους οποίους θα διεξαχθεί η ψηφοφορία, με βάση τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα στηθούν τρεις κάλπες, μία για την εκλογή της νέας Διοικούσας Επιτροπής της ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ), μία για την τοπική ΔΗΜΤΟ και μία για τους συνέδρους, ενόψει του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, γύρω στα μέσα Δεκεμβρίου.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement