Επιδοτήσεις για ρεύμα και θέρμανση: Στο τραπέζι η διεύρυνση δικαιούχων

Advertisement

Μέτρο – ανάχωμα στις μεγάλες αυξήσεις των λογαριασμών ρεύματος  βρίσκεται πάνω στο τραπέζι και σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινωθεί, μεταξύ άλλων από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ.

Πρόκειται για το σενάριο διεύρυνσης του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου της ΔΕΗ με πιθανή την αύξηση των δικαιούχων επιδότησης ρεύματος, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Παράλληλα, πληροφορίες κάνουν λόγο για διεύρυνση του ορίου και των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης, προκειμένου να καλυφθούν περισσότερα νοικοκυριά.εφόσον οι τιμές των καυσίμων αυξάνονται.

Advertisement

Σημειώνεται ότι τα νέα δεδομένα, λόγω των καλύτερων στοιχείων για το ΑΕΠ του δεύτερου τριμήνου, δίνουν στην κυβέρνηση επιπλεόν δημοσιονομικό χώρο για να κινηθεί.

«Κλειδωμένες» φοροελαφρύνσεις στις οποίες αναμένεται να αναφερθεί ο πρωθυπουργός σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι:

Η συνέχιση του «παγώματος» της εισφοράς αλληλεγγύης για όσους απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα.

Advertisement

Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στον ιδιωτικό τομέα κατά 3%. που, σύμφωνα με στελέχη, θα οδηγήσει σε αύξηση των μισθών, αλλά και μείωση του μισθολογικού κόστους για τις επιχειρήσεις.

Η μείωση του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων στο 22%, από 24%.
Ταυτόχρονα, κεντρικό ορόσημο των σχεδιασμών είναι οι ανακοινώσεις στο μέτωπο της φορολογίας, που θα περιλαμβάνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ 13% στον καφέ, στον τουρισμό, στα μεταφορικά και στα εισιτήρια κινηματογράφου και θεάτρου, αλλά και ενδεχομένη την επέκτασή του σε άλλα προϊόντα, ενώ στο προσκήνιο αναμένεται να έρθει και η μεσοσταθμική μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8%.

 

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement