Στοχοποίηση μαθητών νηπιαγωγείου από Μπογδάνο – Ώρα αποφάσεων για τη ΝΔ

Advertisement

Απόφαση για το αν θα κρατήσει ή όχι στις τάξεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της τον βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο καλείται να πάρει πλέον η ΝΔ στον απόηχο της αδιανόητης ενέργειάς του να στοχοποιήσει παιδιά νηπιαγωγείου λόγω της εθνοτικής καταγωγής των γονιών τους.

Ο γαλάζιος βουλευτής ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ακρότητας διακινώντας στο διαδίκτυο δημοσίευμα ιστοσελίδας (meaculpa.gr) το οποίο περιείχε ονομαστική λίστα με παιδιά μεταναστών από νηπιαγωγείο της Αθήνας. Σημειώνεται ότι η εν λόγω ιστοσελίδα φέρεται να ήταν στο παρελθόν στην ιδιοκτησία του κ. Μπογδάνου και κατά πληροφορίες βρίσκεται σήμερα υπό τον έλεγχο της συζύγου του. Η φρικώδης όσο και επικίνδυνη ανάρτηση του κ. Μπογδάνου για την σωματική ακεραιότητα των μικρών μαθητών προκάλεσε γενική κατακραυγή με μαζικές αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και αντιδράσεις από την αντιπολίτευση που έκανε λόγο για «χρυσαυγίτικο» δημοσίευμα.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης μοναδικός υπεύθυνος για όλα αυτά

Advertisement

«Πρόκειται για μια εγκληματική και φρικιαστική ενέργεια που έχει ως αποτέλεσμα να στοχοποιήσει μικρά παιδιά υποκινώντας πράξεις βίας εναντίον τους» κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ και επέρριψε στον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη ότι είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για όλα αυτά, «αφού έχει μετατρέψει την κυβέρνηση του σε κυβέρνηση του ΛΑΟΣ και των αρνητών του Ολοκαυτώματος». «Το μόνο που έχει να κάνει ο κ. Μητσοτάκης αν δεν καλύπτει αυτές τις φασιστικές πρακτικές είναι να πει πως βρέθηκε στα χέρια του βουλευτή του η λίστα με τα προσωπικά δεδομένα νηπίων και στη συνέχεια να τον διαγράψει» κατέληξε η Κουμουνδούρου.

Φίλης: Παρακλάδι και φυσικός κληρονόμος της Χρυσής Αυγής

Σε ακόμη πιο οξύ τόνο ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης ανέφερε ότι «βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, γνωστός και στο παρελθόν από τις καταδοτικές του δεξιότητες, αναρτά σε δημόσια θέα ονόματα μικρών παιδιών Νηπιαγωγείου της Αθήνας, επειδή η ξενική τους προέλευση προσβάλλει τα υψηλά εθνοπατριωτικά του αισθήματα». «Λειτουργεί έτσι ως παρακλάδι και φυσικός κληρονόμος της Χρυσής Αυγής, όπως και άλλοι όμοιοί του στο κυβερνών κόμμα που «νοιάζονται» για τα άστεγα ναζίδια της εγκληματικής οργάνωσης» πρόσθεσε ο κ. Φίλης.

Advertisement

ΚΚΕ: Ο Κ. Μπογδάνος, εξελίσσεται σε κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή χαφιέ

Πυρά κατά του Κ. Μπογδάνου εξαπολύει σε ανακοίνωσή του και το ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι ο κ. Μπογδάνος «εξελίσσεται σε κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή χαφιέ», αφού επιλέγει παρανόμως να δημοσιοποιεί τα προσωπικά δεδομένα των ανθρώπων. «Είναι προφανές ότι ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Μπογδάνος, εξελίσσεται σε κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή χαφιέ, με την παράνομη δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων και τη στοχοποίηση συγκεκριμένων ανθρώπων.Τελευταίο κρούσμα η ανατριχιαστική, ρατσιστική αναπαραγωγή λίστας με ονόματα μαθητών και εκπαιδευτικού από νηπιαγωγείο της Αθήνας, παραβιάζοντας ακόμα κι αυτή τη σημερινή νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα. Ειδικά γι’ αυτή τη διαρροή και δημοσιοποίηση η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις. Η κυβέρνηση της ΝΔ να σταματήσει να κρύβεται. Δεν μπορεί να αποφύγει τις βαριές πολιτικές ευθύνες για το ποιόν του βουλευτή της», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

ΜέΡΑ 25: Υπόθαλψη φασιστοειδών από τη ΝΔ

Τη διαγραφή και απομάκρυνση του κ. Μπογδάνου ζήτησε και το ΜέΡΑ 25 κάνοντας λόγο για «υπόθαλψη φασιστοειδών» από τη ΝΔ. «Ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει να έχει στις τάξεις του κόμματος και της Κυβέρνησης του, Βουλευτές που αναπαράγουν τέτοιου τύπου τρισάθλιες και μισάνθρωπες πρακτικές; Τέτοια είναι η κατάντια πια της υποτιθέμενης ως «φιλελεύθερης παράταξης»; Η υπόθαλψη φασιστοειδών; Αναμένουμε την διαγραφή και απομάκρυνση του κ. Μπογδάνου από τη ΝΔ» κατήγγειλε το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη.

Advertisement

Σημειώνεται ότι ο κ. Μπογδάνος υπερασπίστηκε αρχικά την πρωτοφανή πράξη του υποστηρίζοντας ότι στο δημοσίευμα δεν υπήρχε λίστα νηπίων και απείλησε μάλιστα με αγωγή τον δημοσιογράφο Άρη Χατζηστεφάνου που αποκάλυψε το θέμα. Στη συνέχεια, όμως, επιχείρησε να πάρει αποστάσεις αποδίδοντας την ανάρτηση σε σφάλμα και σημειώνοντας ότι η ιστοσελίδα δεν ανήκει στον ίδιο. «Χθες έγινε ένα λάθος, που διορθώθηκε και υπήρξε απολογία. Το δε σάιτ, που δεν μου ανήκει, σήμερα διέκοψε τη συνεργασία με τον υπεύθυνο για αυτό. Το δικό μου σφάλμα υπήρξε ότι έκανα ένα retweet που δεν έλεγξα, πιστεύοντας ότι το δημοσίευμα είχε αλλάξει. Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

Τι θα πράξει η ΝΔ;

Πλέον το ζήτημα περνά στην ηγεσία της ΝΔ η οποία καλείται να αποφασίσει εάν θέλει να κρατήσει εντός των τειχών της έναν βουλευτή που με την ενέργειά του θύμισε τις πιο σκοτεινές εποχές όχι μόνο της ελληνικής αλλά και της ευρωπαϊκής ιστορίας. Πάντως, μέχρι στιγμής η ΝΔ τηρεί σιγή ιχθύος για το θέμα καθώς δεν έχει αποφασιστεί εάν θα λάβει αυτή τη φορά αποφασιστικά μέτρα κατά του βουλευτή της ή εάν θα τον ρίξει και πάλι «στα μαλακά» ζητώντας του απλώς να παράσχει διευκρινίσεις.

Πηγή/ Φωτ. Eurokinissi

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement