Ένα δισ. δολάρια δίνει ο Τζεφ Μπέζος για την προστασία της φύσης

Advertisement

Ο ιδρυτής της Amazon και πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο Τζεφ Μπέζος, είχε ανακοινώσει το 2020 την ίδρυση του Bezos Earth Fund ενός οργανισμού που θα έχει αντικείμενο τη χρηματοδότηση προγραμμάτων προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και σε υποδομές που θα βελτιώνουν την παροχή βασικών αγαθών και υπηρεσιών σε πληθυσμούς που δεν έχουν πρόσβαση σε αυτές.

Ο Μπέζος είχε δηλώσει ότι ο ίδιος θα προικοδοτήσει τον οργανισμό αυτό με δέκα δισ. δολάρια σε βάθος δεκαετίας. Ο Αμερικανός μεγιστάνας ανακοίνωσε ότι έκανε μια δωρεά ύψους ενός δισ. δολάρια. Έχει μάλιστα ήδη αποφασισθεί που θα κατευθυνθεί αυτό το ποσό.

«Η δωρεά θα χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση και καλύτερη διαχείριση περιοχών που έχουν χαρακτηριστεί προστατευμένες καθώς και για την προσπάθεια επέκτασης τους» αναφέρει το Bezos Earth Fund σε ανακοίνωση του. Όπως έγινε γνωστό το ποσό που έδωσε ο Μπέζος θα κατευθυνθεί στην Λεκάνη του Ποταμού Κονγκό, σε τροπικές περιοχές των Άνδεων και σε ορισμένες τροπικές περιοχές του Ειρηνικού Ωκεανού. Πρόκειται για περιοχές υψηλής βιοποικιλότητας ενώ επίσης αποτελούν περιβάλλοντα (χλωρίδα, έδαφος, ωκεανοί) όπου γίνεται φυσική αποθήκευση του άνθρακα.

«Ο φυσικός κόσμος δεν είναι καλύτερος σήμερα από ότι ήταν 500 έτη νωρίτερα όταν η ανθρωπότητα απολάμβανε άθικτα δάση, καθαρά ποτάμια και τον καθαρό προ-βιομηχανικό αέρα. Μπορούμε και πρέπει να αντιστρέψουμε αυτή την ανωμαλία» αναφέρει σε δική του ανακοίνωση ο Τζεφ Μπέζος. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές οι περιβαλλοντικές οργανώσεις που θα χρηματοδοτηθούν για να αναλάβουν δράση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Να σημειωθεί ότι το Bezos Earth Fund έχει ήδη καταβάλει ένα δισ. δολάρια σε διάφορους οργανισμούς για ζητήματα που αφορούν κυρίως νομικά ζητήματα προστασίας της φύσης.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement