Τζανάκης: Το 70% των ιερέων και έως το 90% των μοναχών είναι ανεμβολίαστοι

Advertisement

Ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ για τον ακριβή αριθμό των εμβολιασμένων ιερέων ζητάει ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Στην εκτίμηση ότι το 60%, 70%, «ίσως και παραπάνω» των ιερέων είναι ανεμβολίαστοι με βάση τοπικές μετρήσεις που ο ίδιος πραγματοποιεί, προχώρησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, μιλώντας τον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε στη συνέχεια, στους μοναχούς και τις μοναχές στα μοναστήρια, υπολογίζει το ποσοστό των ανεμβολίαστων στο 80% με 90%.

«Μόλις την περασμένη εβδομάδα, πέθανε ο μοναχός ηγούμενος της Κρουσταλλένιας, Δαμιανός -μόλις 54 ετών από κορονοϊό, εδώ στη μονάδα της Κρήτης», τόνισε ο κ. Τζανάκης και πρόσθεσε ότι ο ΕΟΔΥ θα πρέπει να ενημερώσει για τον ακριβή αριθμό των εμβολιασμένων ιερέων, όπως γνωρίζουμε για τους γιατρούς ή για τα παιδιά.

Advertisement

Παράλληλα, ο κ. Τζανάκης μαζί με τον διευθυντή ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκο Καπραβέλο προχώρησαν στην εκτίμηση ότι ο χειμώνας στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης θα είναι δύσκολος.

Ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι η χθεσινή εφημερία στο νοσοκομείο έκλεισε όχι μόνο με εισαγωγές ασθενών από τη Θεσσαλονίκη αλλά και από νοσοκομεία των γύρω περιφερειών «τα οποία γεμίζουν σιγά –σιγά».

«Είμαστε σχεδόν στο 100% της διαθεσιμότητας» επεσήμανε ο κ. Καπραβέλος και πρόσθεσε ότι τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στη Βόρεια Ελλάδα δημιουργούν την ανησυχία για έναν πολύ δύσκολο χειμώνα στα νοσοκομεία.

Advertisement

Ο κ. Τζανάκης πρόσθεσε ότι ενώ οι περιοχές αυτές έχουν θύματα ή περιστατικά σοβαρής νόσησης σε κάθε γειτονιά, οι άνθρωποι δεν πείθονται να εμβολιαστούν, καθοδηγούμενοι είτε από ένα προσωπικό τρόπο ζωής, είτε από ανθρώπους με ιδιοτελείς σκοπούς που τους παρασέρνουν.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement