Κλίμα 2007 στη Χαριλάου Τρικούπη – Παράταση της αγωνίας μέχρι την Πέμπτη ή ανακοινώσεις Παπανδρέου ακόμα και σήμερα;

Advertisement

«Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν συναρτά τυχόν υποψηφιότητά του με την απόσυρση των άλλων υποψηφίων – Συγκέντρωση υπογραφών από την Κεντρική Επιτροπή εφόσον το αποφασίσει- «Μετωπική» με Λοβέρδο, «ήρεμη δύναμη» ο Ανδρουλάκης.

Παράταση της αγωνίας μέχρι την Πέμπτη, τελευταία ημέρα κατάθεσης των υποψηφιοτήτων, ενδέχεται να υπάρξει στη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει λάβει ακόμα τις οριστικές του αποφάσεις για το αν θα κατέβει στις εκλογές –το πιθανότερο- ή θα επιλέξει το ρόλο του εγγυητή των εξελίξεων.

Ο πρώην πρωθυπουργός επρόκειτο να ολοκληρώσει έως αργά το μεσημέρι της Δευτέρας τις επαφές του με τους υποψηφίους για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, συναντώμενος ή συνομιλώντας με τους δυο κυριότερους έως τώρα διεκδικητές της αρχηγίας, τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Νίκο Ανδρουλάκη. Την Τρίτη θα βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, καθώς είναι προσκεκλημένος στη συναυλία του Ζ. Λιβανελί για τον Μίκη Θεοδωράκη, ενώ έχει προγραμματισμένη συνάντηση και με τον Δήμαρχο της πόλης Εκρέμ Ιμάμογλου. Στην Αθήνα θα επιστρέψει την Τετάρτη το απόγευμα, με το διάστημα έως την Πέμπτη να αποτελεί τον πιθανότερο χρόνο ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του, εάν αποφασίσει κάτι τέτοιο, χωρίς να αποκλείεται η έκπληξη και να ανακοινώσει νωρίτερα την απόφαση που θα λάβει-ακόμα και σήμερα.

Οι δηλώσεις ή οι διαρροές υποψηφίων ότι δεν πρόκειται να αποσύρουν την υποψηφιότητά τους εφόσον ο Γιώργος Παπανδρέου διεκδικήσει την ηγεσία, δεν επηρεάζουν την τελική απόφασή του.

Ο πρώην πρωθυπουργός, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το iEidiseis, δεν εξαρτά την απόφασή του από το εάν θα αποσύρουν την υποψηφιότητά τους οι έξι υποψήφιοι, για αυτό και δεν τους ζητά έστω και εμμέσως κάτι τέτοιο στις συναντήσεις τους. Εφόσον δε αποφασίσει να είναι υποψήφιος, θα συγκεντρώσει υπογραφές από την Κεντρική Επιτροπή, καθώς πολλά μέλη της είναι μεταξύ αυτών που τον πιέζουν να είναι υποψήφιος.

Advertisement

Εν τω μεταξύ, από τις συνομιλίες του πρώην πρωθυπουργού με τον Ανδρέα Λοβέρδο προκύπτει η ανησυχία ότι στη Χαριλάου Τρικούπη επανέρχεται το κλίμα και οι διαχωριστικές γραμμές του 2007, όταν μετά τη δεύτερη εκλογική νίκη του Κώστα Καραμανλή υποψήφιοι για την ηγεσία ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, οπότε και διεξήχθη ένας πραγματικός «εμφύλιος». Η σύγκρουση, παρότι ο Ε. Βενιζέλος απέρριψε εισηγήσεις δημιουργίας νέου κόμματος, έριξε βαριά τη σκιά της και στην επόμενη μέρα της εκλογικής νίκης του Γιώργου Παπανδρέου το 2007, όταν μέσα στο δυσμενέστατο κλίμα που δημιουργήθηκε με την υιοθέτηση του πρώτου μνημονίου, η κυβέρνηση ανατράπηκε από μέσα! Το κλίμα αυτό πολλοί φοβούνται ότι θα επικρατήσει και στην περίπτωση που ο πρώην πρωθυπουργός θέσει υποψηφιότητα, με τον Ανδρέα Λοβέρδο να αναδεικνύεται στον αντίπαλο πόλο και τον Νίκο Ανδρουλάκη να αποτελεί την «ήρεμη δύναμη».

Σαράντα χρόνια μετά την πρώτη εκλογική νίκη του Ανδρέα Παπανδρέου και την επικράτηση της Αλλαγής, το κλίμα στη Χαριλάου Τρικούπη είναι εύθραυστο και όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement