Ποιοι πιέζουν τον Γιώργο να είναι υποψήφιος!

Advertisement

Ακόμα και στελέχη που είχαν συστρατευτεί παλαιότερα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο! Ποιοι βουλευτές, ποιοι συνδικαλιστές και άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης.

Ένας μεγάλος αριθμός προσώπων κινητοποιείται στην ιδέα ότι ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να οδηγήσει σε ανάκαμψη το κόμμα του Ανδρέα αν αναλάβει τη ηγεσία και πιέζει τον πρώην πρωθυπουργό να θέσει υποψηφιότητα.

Τα πρόσωπα που τον στηρίζουν είναι σαφώς ετερόκλητα και δείχνουν ίσως τη δυναμική που μπορεί να συναντήσει τυχόν υποψηφιότητα, αλλά και τις αντιδράσεις που θα έχει. Η δε απόσυρση της Φώφης Γεννηματά τροφοδοτεί τυχόν υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου με νέα στελέχη.

Είναι χαρακτηριστικό πως μεταξύ εκείνων που ζητούν από τον πρώην πρωθυπουργό να είναι υποψήφιοι είναι στελέχη που είχαν συστρατευτεί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Μεταξύ αυτών και σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι η Τόνια Αντωνίου (τελευταία ήταν στο επιτελείο της προέδρου του ΚΙΝΑΛ), ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Μπράτης, το μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και πρόεδρος των τεχνικών του ΟΑΣΑ Αποστόλης Ραφτόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Γλυφάδας Κώστας Κόκκορης και άλλοι.

Advertisement

Καθοριστικό ρόλο παίζει στον συντονισμό ο πιο στενός ίσως συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, ο Γιώργος Ελενόπουλος, συντονιστής του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ), αλλά και στελέχη που τον ακολουθούν από παλιά, όπως ο Δημήτρης Ρέππας, που έχει κομβικό ρόλο, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Φίλιππος Σαχινίδης και άλλοι.

Είναι δε χαρακτηριστικό πως μεταξύ των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που τον στηρίζουν είναι ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Γιώργος Αρβανιτίδης, ο βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς, οι μειονοτικοί βουλευτές Ροδόπης Αχμέτ Ιλχάν και Ξάνθης Μπαράν Μπουλχάν, πιθανόν ο βουλευτής Άρτας Χρήστος Γκιόκας, ενώ δεν έχει πάρει θέση ο βουλευτής Ηλείας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Μιχάλης Κατρίνης, από τα πλέον ελπιδοφόρα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη και γενικότερα της αντιπολίτευσης. Ήδη, παρότι είναι -ακόμα- υποψήφιος και ο ίδιος, τον Γιώργο Παπανδρέου τον προτρέπει να κατέβει στην κούρσα για την αρχηγία και ο …Βασίλης Κεγκέρογλου!

Μεγάλο κύμα υποστηρικτών διαθέτει ο πρώην πρωθυπουργός μεταξύ των «πράσινων» συνδικαλιστών: Ο πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος με την πλειοψηφία των στελεχών της ΠΑΣΚΕ, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕ Γιώργος Καββαθάς και ο προκάτοχός του Δημήτρης Ασημακόπουλος, αλλά και οι περισσότεροι πρόεδροι δευτεροβάθμιων οργανώσεων τον προτρέπουν να είναι υποψήφιος.

Advertisement

Το ίδιο και άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης, όπως ο Απόστολος Κατσιφάρας, πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, πιθανόν δε και ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπέρ της υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου φέρεται να τάσσεται και ο βουλευτής και πρώην Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Επίσης, στελέχη προερχόμενα από τη ΔΗΜΑΡ.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement