Στο βάθρο η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης κατάδυσης

Advertisement

Στο βάθρο των νικητών βρέθηκε η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης κατάδυσης της CMAS, το οποίο διεξήχθη από τις 3 ως τις 10 Οκτωβρίου στο Kas της Τουρκίας. Οι δύο αθλητές της Εθνικής Ομάδας, Φεϊρούζ Ελ Μελνταουί και Χρήστος Καρέλος, στην πρώτη τους εμφάνιση σε παγκόσμια διοργάνωση βάθους, πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις.

Ειδικότερα, ο Καρέλος κατάφερε να ανεβεί στο βάθρο κατακτώντας την τρίτη θέση στον κόσμο στα σταθερά βαρη με μονοπεδιλο και την πέμπτη στα διπλά πέδιλα , παρουσία όλων των κορυφαίων ελεύθερων δυτών στον κόσμο. Ενώ η Φεϊρούζ κατετάγη 10η στα αγώνισμα FIM 11η στα διπλά πέδιλα και 13η στα σταθερά, πραγματοποιώντας κι αυτή απ΄ την πλευρά της πανελλήνιο ρεκόρ σε κάθε αγώνισμα που συμμετείχε.

Όπως δήλωσε ο προπονητής των δύο αθλητών Δημήτρης Κούμουλος: «Ο συναγωνισμός ήταν «από άλλο πλανήτη «. Ο Χρήστος δικαίως ανήκει στους κορυφαίους δύτες στον κόσμο. Ενώ, η Φεϊρούζ σε κάθε της βουτιά έκανε και πανελλήνιο ρεκόρ. Μοναδικό κίνητρό των δύο αθλητών είναι η αγάπη για την ελεύθερη κατάδυση και ο ενθουσιασμός τους. Η στήριξη δε, από τις οικογένειες τους είναι τεράστια σε όλα τα επίπεδα. Είμαι απλά περήφανος που προπονώ αυτά τα παιδιά», ανέφερε.

Advertisement

Και πρόσθεσε: «Έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε τι γίνεται στις υπόλοιπες χώρες και πώς προετοιμάζονται οι αθλητές τους. Χώρες που οι ομοσπονδίες τους χρηματοδοτουνται από το κράτος και δεν είναι παρατημένες όπως στην Ελλάδα με τη δική μας ομοσπονδία». «Αυτή η επιτυχία είναι πολύ σημαντική για εμένα καθώς αγωνίστηκα και διακρίθηκα ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές του κόσμου», σημείωσε ο Χρήστος Καρέλος.

Απ΄ την πλευρά της η Φεϊρούζ τόνισε: «Ήταν μία πολύ δύσκολη διοργάνωση ενώ παράλληλα η προετοιμασία μου δεν ήταν η ιδανική, όμως αισθάνομαι υπερήφανη που κατάφερα να είμαι ανάμεσα στις δέκα καλύτερες αθλήτριες του κόσμου στο συγκεκριμένο αγώνισμα».

Από την ΕΟΥΔΑ ο έφορος αθλημάτων Μπέλλος Απόστολος ήταν υπεύθυνος της διοργάνωσης ως Director της CMAS freediving commission και ο Δημήτρης Κούμουλος ήταν κριτής CMAS για το πρωτάθλημα.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement