Ανακοινώνει σήμερα ο Γιώργος: «Να αποκτήσει η χώρα προοδευτική κυβέρνηση»

Advertisement

Το βράδυ της Τετάρτης, εκτός μεγάλου απροόπτου, οι ανακοινώσεις του – Πώς αναπροσαρμόζουν οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ την έως τώρα στρατηγική τους.

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την ανακοίνωση της απόφασης του Γιώργου Παπανδρέου για τυχόν υποψηφιότητά του για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, απόφαση που όπως όλα δείχνουν θα είναι θετική.

«Θέλω να το σκεφτώ λίγο ακόμα», έλεγε σε συνομιλητές του λίγο πριν αναχωρήσει το μεσημέρι της Τρίτης για την Κωνσταντινούπολη ο πρώην πρωθυπουργός, όμως οι στενοί του συνεργάτες ετοίμαζαν ακόμα και το μέρος που θα κάνει τη δήλωσή του, που πιθανότατα θα είναι είτε το γραφείο του στη Βουλή, είτε το γραφείο του στο Ίδρυμα Παπανδρέου.

Με την υποψηφιότητά του, όπως όλα δείχνουν, ο Γιώργος Παπανδρέου, πέραν του τι Ελλάδα θέλει, αναμένεται να θέσει δυο στόχους:

Advertisement

Πρώτος στόχος να ξαναγίνει μεγάλη η παράταξη.

Και δεύτερος στόχος να ηττηθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη και να αποκτήσει η χώρα προοδευτική κυβέρνηση.

Η πλατφόρμα του πρώην πρωθυπουργού είναι δηλαδή αυτό που συνηθίσαμε να λέμε «αντιδεξιά», αλλά και με συγκεκριμένα στοιχεία για την πορεία της χώρας στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου συναντά ήδη τις σφοδρές αντιδράσεις συγκεκριμένων συμφερόντων, τα οποία δείχνουν πως θα βρεθούν αντιμέτωπα μαζί του και θα επιδιώξουν να αποτρέψουν την επικράτησή του στην κούρσα για την ηγεσία στο Κίνημα Αλλαγής.

Advertisement

Την ίδια στιγμή, τυχόν υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου αναγκάζει τους έως τώρα έξι υποψηφίους για την αρχηγία του Κινήματος Αλλαγής να αναπροσαρμόσουν την τακτική τους.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, που είχε μεγάλη σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες το απόγευμα της Τρίτης, επιδιώκει να αποτελέσει τον «άλλο πόλο» στον πρώην πρωθυπουργό. Σε μεγάλο βαθμό το στίγμα έδωσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας του ΚΙΝΑΛ, εκ των στελεχών που στηρίζουν τον Ανδρέα Λοβέρδο. «Κάθε νέα ηγεσία έρχεται για να οδηγήσει τον χώρο στο αύριο, όχι για να πάρει ρεβάνς για το χθες. Ούτε για να αποκαταστήσει την προσωπική εικόνα.

Ούτε για να κλείσει προσωπικούς λογαριασμούς με την Ιστορία. Ούτε για να επαναλάβει το παρόν, που την άλλη στιγμή έχει γίνει ήδη παρελθόν!», έγραψε χαρακτηριστικά στο liberal, δίνοντας χαρακτηριστικά το στίγμα που θα αντιμετωπίσει τον πρώην πρωθυπουργό το στρατόπεδο του Ανδρέα Λοβέρδου!

Advertisement

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, επίσης, που είναι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο ένας από τους τρεις που αποτελούν τα φαβορί για την είσοδο στον δεύτερο γύρο, αναμένεται να αναπροσαρμόσει επίσης την τακτική του. Προβάλλοντας το αίτημα της ανανέωσης, εκ των πραγμάτων θα προσχωρήσει σε πολιτική αντιπαράθεση με τους Γιώργο Παπανδρέου και Ανδρέα Λοβέρδο, αλλά φαίνεται αποφασισμένος να μην μπει σε παραπολιτική και σε χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, πράγμα απολύτως υγιές και απαραίτητο ειδικά στη σημερινή εποχή.

Με εξαίρεση τον Βασίλη Κεγκέρογλου, που όπως όλα δείχνουν θα αποσύρει την υποψηφιότητά του σε περίπτωση υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου -ούτως ή άλλως δύσκολα θα μπορούσε να συγκεντρώσει τις 5.000 υπογραφές που απαιτούνται- Χάρης Καστανίδης, Παύλος Χρηστίδης και Παύλος Γερουλάνος δηλώνουν με κατηγορηματικό τρόπο πως δεν πρόκειται να αποσύρουν την υποψηφιότητά τους.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement