Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου: Πώς θα γίνει – Τι θα ισχύσει με τις μάσκες

Advertisement

Τα τελικά υγειονομικά πρωτόκολλα για τις παρελάσεις έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας ενόψει του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου και εν μέσω αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για τους θεατές. Επιπρόσθετα, οι μαθητές, αλλά και γενικότερα όσοι συμμετέχουν στη παρέλαση θα πρέπει να φορούν μάσκες πριν αλλά και μετά – εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση.

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου: Όσα ισχύουν

Αναφορικά με τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρηθούν στις παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός.

Advertisement

Επομένως, την ώρα της παρέλασης, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα, σε αντίθεση με τους παρελαύνοντες, για τους οποίους η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική αφού θα είναι στοιχισμένοι.

Ωστόσο, όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση– εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση -να φορούν τις μάσκες τους.

Τι αναφέρει το ΥΠΕΣ

«Αναφορικά με τη διεξαγωγή των παρελάσεων και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και επειδή διακινούνται ανυπόστατες φήμες περί μη διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεων, επισημαίνεται ότι συνεχίζουν να ισχύουν στο ακέραιο τα όσα προβλέπονται στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου 2021», αναφέρει σε διευκρινιστική ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών.

Advertisement

«Επομένως, οι μαθητικές παρελάσεις παντού θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Διευκρινίζεται ότι η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται παραδοσιακά στις 27 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθεί επίσης κανονικά. Στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα. Όλες οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια  60 λεπτών.

Σημειώνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας», καταλήγει η ανακοίνωση

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement