Τζανάκης: Θα έχουμε 2.500 νεκρούς μέχρι το τέλος του έτους

ΑΘΗΝΑ. ΦΩΤ. EUROKINISSI
Advertisement

Ο Νίκος Τζανάκης είπε πως εάν είχαμε εμβολιαστεί σε ένα ποσοστό 95% στις ηλικίες άνω των 60, θα είχαμε 7-8 θανάτους τη μέρα.

«Κάθε 1.000 κρούσματα που ανεβαίνουμε καθημερινά, θα ανεβαίνουν κατά μέσο όρο και 10 νεκρούς», δήλωσε ο Νίκος Τζανάκης, προβλέποντας έως και 2.500 νεκρούς μέχρι το τέλος του έτους. Ο καθηγητής πνευμονολογίας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι θάνατοι σε ημερήσια βάση να φτάσουν τους 40 με 45.

Ο Νίκος Τζανάκης στάθηκε στα χαμηλά, όπως είπε, ποσοστά εμβολιασμού στην ηλικιακή ομάδα των άνω των 80: «Στις ηλικίες αυτές οι εμβολιασμένοι είναι γύρω στο 73%. Είναι τραγικό, πρέπει να τους βρούμε και να τους εμβολιάσουμε προσωπικά. Οι γιατροί να πάνε να τους βρουν».

Advertisement

Προτάσσοντας την σημασία του εμβολιασμού στις μεγάλες ηλικίες, ο κ. Τζανάκης δήλωσε πως εάν κατά ένα μαγικό τρόπο είχαμε εμβολιαστεί σε ένα ποσοστό 95% στις ηλικίες άνω των 60, θα είχαμε 7-8 θανάτους τη μέρα.

Αναφερόμενος στις παρελάσεις τόνισε πως δεν θα αφήσουν κάποιο επιδημιολογικό αποτύπωμα αν γίνουν οργανωμένα, ωστόσο το ζήτημα όπως είπε είναι η ατομική συμπεριφορά του καθενός: «Μπορεί σε μια περιοχή να μην γίνουν παρελάσεις, αλλά αν πάμε να γεμίσουμε τις καφετέριες και τα σπίτια τα αποτελέσματα θα είναι χειρότερα. Τα πάντα εξαρτώνται από μας», σχολίασε.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement