Εξοχική κατοικία στο εξωτερικό: Ένα ελληνικό νησί στο top 10 του κόσμου

Advertisement

Στο top10 των καλύτερων παραθαλάσσιων προορισμών για όσους θέλουν να αγοράσουν μια εξοχική κατοικία σε ξένη χώρα κατατάσσεται η Κέρκυρα, πλάι σε δημοφιλή τουριστικά hotspots, όπως είναι η Βενετία και το Ντουμπάι.

Όπως επισημαίνει το αυστραλιανό σάιτ σύγκρισης τιμών Compare the Market, το άνοιγμα των συνόρων και του τουρισμού κάνει πολλούς να σκέφτονται να αγοράσουν το δικό τους εξοχικό σε κάποιο ηλιόλουστο προορισμό.

Η εταιρεία ανέλυσε 50 διαφορετικούς προορισμούς από όλο τον πλανήτη και τους κατέταξε με βάση τις τιμές, τον καιρό και το πόσα πράγματα μπορεί να κάνει εκεί ο επισκέπτης.

Advertisement

Με αυτά τα κριτήρια, έκρινε ότι η Βενετία είναι το καλύτερο μέρος στον κόσμο για να αγοράσει κάποιος μια εξοχική κατοικία. Χτισμένη πάνω σε μία λιμνοθάλασσα με πάνω από 100 μικρά νησιά, χωρίς δρόμους αλλά και κανάλια στα οποία πλέουν γόνδολες, η Βενετία είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς του κόσμου.

Όμως ο βασικός λόγος για τον οποίο κέρδισε την πρώτη θέση στη λίστα του Compare the Market είναι γιατί προσφέρει πολλά πράγματα να κάνει κάποιος αλλά και πολλά εστιατόρια και καφέ σε μία σχετική μικρή περιοχή.

«Ενώ η Βενετία είναι ένα καταπληκτικό μέρος να επισκεφθεί κανείς, ίσως θέλετε ένα εξοχικό σπίτι σε ένα μέρος με λιγότερους τουρίστες, όπου μπορείτε πραγματικά να γίνετε ένα με τους ντόπιους», αναγνωρίζουν οι συντάκτες της έρευνας. Για αυτό και ξεχωρίζουν την Πάφο της Κύπρου σαν τη δεύτερη επιλογή.

Advertisement

Η πόλη, που βρίσκεται στις νοτιοδυτικές ακτές της Κύπρου, προσφέρει μεσογειακό κλίμα με μέση θερμοκρασία 19,2 βαθμών Κελσίου, αλλά παράλληλα είναι και από τις πιο οικονομικές επιλογές, με τη μέση τιμή μιας κατοικίας στα 2.388 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Ντουμπάι, που προσφέρει υψηλές θερμοκρασίες (27,6 βαθμοί Κελσίου κατά μέσο όρο), χαμηλές βροχοπτώσεις και πολύ χαμηλή εγκληματικότητα.

Στην έκτη θέση της λίστας βρίσκεται η Κέρκυρα, με μεγάλο αριθμό εστιατορίων (1.322 ανά 10.000 κατοίκους), μέση θερμοκρασία 17,2 βαθμών Κελσίου και μέση τιμή αγοράς κατοικίας στα 1.387 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Advertisement

Ανάμεσα στους 50 προορισμούς που εξετάστηκαν, το Ηράκλειο της Κρήτης βρέθηκε στην 16η θέση, με την μέση τιμή των κατοικιών στα 1.509 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και το μηνιαίο κόστος ζωής για μια οικογένεια 4 ατόμων στα 2.226 ευρώ.

Η Αθήνα βρίσκεται στην 31η θέση, με μέση τιμή κατοικίας στα 1.753 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και μηνιαίο κόστος ζωής για μια οικογένεια στα 2.174 ευρώ.

Φωτ. Κέρκυρα/kontologis.gr

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement