Ψευτογιατρός: Η επιστολή των γονέων των δύο παιδιών-θυμάτων του – Τι ζητούν ενόψει της δίκης

Advertisement

Με τη δίκη του αποκαλούμενου «ψευτογιατρού», ο οποίος κατηγορείται ότι υποσχόταν θεραπεία σε καρκινοπαθείς και τους έπειθε να διακόψουν την αγωγή που τους είχαν συστήσει οι θεράποντες ιατροί τους, να ξεκινά στις 12 Νοεμβρίου, μία αποστολή-καταπέλτης ήρθε στο φως της δημοσιότητας, που δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Την επιστολή συνέταξαν οι γονείς του Θεοδόση και της Δέσποινας, των δύο παιδιών που χάθηκαν άδικα, αφού έχασαν τη μάχη με τον καρκίνο στην τρυφερή ηλικία της εφηβείας, εξαιτίας – σύμφωνα με το δικαστικό βούλευμα – των οδηγιών του «ψευτογιατρού» «Dr Kontos».

Η πρωτοφανής υπόθεση, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης, καθώς το δικαστικό συμβούλιο έκρινε πως ο 47χρονος θα πρέπει να δικαστεί για 12 περιπτώσεις θανάτων καρκινοπαθών και για 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Advertisement

Μαζί του, παραπέμπονται να δικαστούν και άλλα 16 ακόμη πρόσωπα, που φέρονται ως συνεργοί του – γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων και ένας πρώην υπουργός, γιατρός στο επάγγελμα.

Ο Θεοδόσης και η Δέσποινα

Δύο παιδιά, ο Θεοδόσης 16 ετών και η Δέσποινα 14 ετών, βρέθηκαν στο δρόμο του «ψευτογιατρού», ενώ έπασχαν από καρκίνο, αλλά με πλήρως λειτουργική την κατάσταση της υγείας τους . Και δυστυχώς, έχασαν τη ζωή τους επειδή ακολούθησαν τις οδηγίες του.

Εμφανίστηκε ως «εξαιρετικά καταρτισμένος και έμπειρος, ερευνητής σπουδαίου ιατρικού κέντρου της Ελβετίας, τους πρότεινε να διακόψουν τη θεραπεία και να ακολουθήσουν τις οδηγίες του». Τη «σύσταση» είχε κάνει μια πολύ γνωστή δικηγόρος της Αθήνας, η οποία τελικά και η ίδια έχασε τον πατέρα της, που δέχτηκε τη «θεραπεία» του κατηγορούμενου.

Advertisement

Χάρη στον αγώνα των γονέων των δύο άτυχων παιδιών, οι αρχές έφθασαν στην αποκάλυψη της δράσης του «ψευτογιατρού», ενός αδίστακτου ανθρώπου που δεν δίσταζε να πουλήσει ελπίδες σε απελπισμένους ανθρώπους, οδηγώντας στο θάνατο ακόμα και μικρά παιδιά.

H επιστολή

Ενόψει της δίκης, που θα ξεκινήσει στις 12 Νοεμβρίου, οι γονείς των δύο παιδιών συνέταξαν μία επιστολή, η οποία συγκινεί, αλλά στέλνει και ένα ηχηρό μήνυμα.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement