«Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου» στα νοσοκομεία με δανεικά ράντζα στους διαδρόμους

Advertisement

Με μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση στα νοσοκομεία η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Δύσκολες καταστάσεις βιώνουν πλέον τα νοσοκομεία και στην Αττική με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη να χαρακτηρίζει την χθεσινή εφημερία «Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου» με το νοσοκομείο «Γεννηματάς» να δανείζεται ράντζα από το γειτονικό «Σωτηρία» προκειμένου να ανταπεξέλθει αφού οι κλίνες ήταν γεμάτες τόσο από περιστατικά covid όσο και από non covid.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας η κ. Παγώνη σημείωσε ότι τα «χειρότερα είναι μπροστά μας» προβλέποντας ακόμη και 10.000 κρούσματα τις επόμενες μέρες ενώ είπε ότι πλέον «η Αττική ξεπέρασε την Θεσσαλονίκη».

«Έχει γεμίσει το νοσοκομείο από περιστατικά non COVID, ενώ για τα COVID κλείσαμε κλινικές non COVID για να μπουν μέσα. Τώρα είναι η σειρά της Αττικής, μετά τη Θεσσαλονίκη. Τους έχουμε ξεπεράσει» ανέφερε χαρακτηριστικά. Είναι τραγικές οι στιγμές από χθες το βράδυ δεν έχει τελειώσει ακόμα η εφημερία δεν ξέρω τι θα γίνει μέχρι το μεσημέρι είναι φοβερό πρόσθεσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ. Ξέρεις, συνέχισε τι σημαίνει να δανείζεσαι ράντζα από το διπλανό νοσοκομείο;» αναρωτήθηκε.

Σε ερώτηση για τα Χριστούγεννα απέφυγε να απαντήσει τι θα συμβεί λέγοντας ότι τα δύσκολα έρχονται και πως πλέον με την προηγούμενη εμπειρία δεν πρέπει κανείς να πει στους πολίτες τι μέτρα να τηρούν στις γιορτές καθώς θα πρέπει να το καταλαβαίνουν από μόνοι τους. «Ποια Χριστούγεννα; Ο καθένας να προσπαθήσει να διαφυλάξει την οικογένειά του, να πάρει μέτρα προστασίας για να μη βρεθεί σε ράντζο» σημείωσε.

Advertisement

Ακόμη, εξέφρασε προβληματισμό τόσο για την έξαρση των ιώσεων που επιβαρύνουν το σύστημα όσο και για τις αντοχές του υγειονομικού προσωπικού που είναι εξαντλημένο χωρίς άδειες καθώς υπάρχει αναστολή. Ωστόσο, απέκλεισε την επιστροφή των υγειονομικών που έχουν βγει σε αναστολή ακόμη και με test με το επιχείρημα ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι δύσκολη για για τους ίδιους τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς. «Δεν θα ήθελα να τους δω σε μονάδα» είπε χαρακτηριστικά.

Όσο για το προφίλ των ανθρώπων που εισάγονται στα νοσοκομεία είπε ότι οι περισσότεροι είναι ανεμβολίαστοι και ηλικίας 28 ως 45 ετών ενώ παράλληλα είπε πως αυτές οι εισαγωγές είναι αποτέλεσμα των εικόνων συνωστισμού των προηγούμενων ημερών συμπεριλαμβανομένων και των παρελάσεων.

Τέλος, εξέφρασε το παράπονο πως οι Έλληνες δεν ακολουθούν το παράδειγμα των Πορτογάλων και των Ιταλών που μετά τα όσα έπαθαν πλέον έχουν μεγάλα ποσοστά εμβολιασμού. «Οι Πορτογάλοι είναι πιο έξυπνοι από εμάς; Οι Ιταλοί είναι πιο έξυπνοι από εμάς; Αυτό δεν το δέχομαι», είπε.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement