Αγορά για εξοχική κατοικία: Ένα ελληνικό νησί στο παγκόσμιο Τop 10

Advertisement

H αυστραλιανή ιστοσελίδα Compare the Market παρουσιάζει τα καλύτερα μέρη για να αγοράσει κανείς εξοχική κατοικία. Στην πρώτη δεκάδα βρέθηκε κι ένα ελληνικό νησί. Η Κέρκυρα κατέλαβε την 6η θέση.

Στο Top 10 είναι και 2 πόλεις της Κύπρου.

Η Πάφος στην 2η και η Λάρνακα στην 9η.

Την πρώτη θέση της λίστας κατέλαβε η Βενετία.

Advertisement

Η έρευνα λαμβάνει υπόψη της παράγοντες όπως ο καιρός, η εγκληματικότητα, ο αριθμός εστιατορίων, το κόστος ζωής, η τιμή των ακινήτων και οι δυνατότητες για δραστηριότητες.

Για τη Βενετία, η έρευνα αναφέρει: «Xτισμένη πάνω σε μία λιμνοθάλασσα και πάνω από 100 μικρά νησιά, χωρίς δρόμους και αυτοκίνητα αλλά με κανάλια και γόνδολες, είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς του πλανήτη».

Ο βασικός λόγος, όμως, για τον οποίο κατέλαβε την πρώτη θέση είναι ότι προσφέρει τη δυνατότητα για πολλαπλές δραστηριότητες, διαθέτοντας μεγάλο αριθμό εστιατορίων και καφέ.

Advertisement

«Ενώ η Βενετία είναι ένα καταπληκτικό μέρος να επισκεφθεί κανείς, ίσως θέλετε ένα εξοχικό σπίτι σε ένα μέρος με λιγότερους τουρίστες, όπου μπορείτε πραγματικά να γίνετε ένα με τους ντόπιους», αναγνωρίζουν οι συντάκτες της έρευνας. Με αυτά τα δεδομένα η Πάφος κατέλαβε την δεύτερη θέση.

Η Κέρκυρα βρέθηκε στην 6η θέση. Σύμφωνα με τους αναλυτές της έρευνας έχει μεγάλο αριθμό εστιατορίων (1.322 ανά 10.000 κατοίκους), μέση θερμοκρασία 17,2 βαθμών Κελσίου και μέση τιμή αγοράς κατοικίας στα 1.387 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Στους 50 προορισμούς που αναλύθηκαν, περιλαμβάνεται και το Ηράκλειο της Κρήτης. Κατέλαβε την 16η θέση. Σύμφωνα με το Compare The Market η μέση τιμή των κατοικιών εκεί κυμαίνεται στα 1.509 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και το μηνιαίο κόστος ζωής για μια 4μελή οικογένεια στα 2.226 ευρώ.

Advertisement

Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα:

  1. Βενετία (Ιταλία)
  2. Πάφος (Κύπρος)
  3. Άμπου Ντάμπι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα)
  4. Ντουμπάι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα)
  5. Φουνσάλ (Πορτογαλία)
  6. Κέρκυρα (Ελλάδα)
  7. Λας Πάλμας (Ισπανία)
  8. Σάντα Κρουζ, Τενερίφη (Ισπανία)
  9. Λάρνακα (Κύπρος)
  10. Μαρμπέλα (Ισπανία)

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement