Νέα μέτρα: Έρχεται lockdown για τους ανεμβολίαστους, εκτός και αν…

ΑΘΗΝΑ. ΦΩΤ. EUROKINISSI
Advertisement

Οι τελευταίες πληροφορίες για τα νέα μέτρα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Είναι πλέον πιθανό οι ανεμβολίαστοι να βρεθούν σε ένα ιδιότυπο, σκληρό lockdown.

Τελικώς, φαίνεται ότι η κυβέρνηση αρχίζει και σκέφτεται σοβαρά να αποδεχθεί μέρος των μέτρων που έχουν εισηγηθεί οι ειδικοί για να κοπάσει ο φρενήρης ρυθμός του τέταρτου κύματος της πανδημίας – μόνο όμως αυτά που αφορούν στους ανεμβολίαστους, που στην περίπτωση που τις επόμενες ημέρες τα υφιστάμενα μέτρα δεν αποδώσουν τα αναμενόμενα, είναι πλέον πιθανό να βρεθούν σε ένα ιδιότυπο, σκληρό lockdown.

Advertisement

Αυτές τουλάχιστον είναι οι τελευταίες πληροφορίες από το κυβερνητικό επιτελείο, το οποίο, επιμένει μεν στη μέχρι σήμερα στάση του για μη λήψη μέτρων, αλλά πλέον δεν εμφανίζεται τόσο κάθετο στο να τα πάρει, αν η κατάσταση συνεχίσει να επιβαρύνεται καθημερινά.

Σύμφωνα με αυτές, η κυρίαρχη πρόταση που είναι στο τραπέζι είναι να σφίξει κι άλλον τον κλοιό και να μην επιτρέπεται εφεξής η είσοδος σε ανοιχτούς μαζικούς χώρους ( εστίαση, μπαρ, καφέ κα ) ούτε με rapid test στους ανεμβολίαστους, οι οποίοι σε αυτή την περίπτωση θα μπορούν να επισκέπτονται μόνο τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία.

Η διαφαινόμενη αυτή στροφή, είναι προφανές ότι συνδέεται με τη συνολική διαχείριση των τελευταίων ημερών από την κυβέρνηση, η οποία αν και έχει πλήρη επίγνωση ότι η επιμονή της στη μη λήψη πρόσθετων, σκληρών περιοριστικών μέτρων την ώρα που οι θάνατοι, οι διασωληνωμένοι και τα κρούσματα καταρρίπτουν το ένα μετά το άλλο τα μαύρα ρεκόρ, εντείνει την αγωνία αλλά και τις φωνές που πιέζουν για πιο δραστικές λύσεις, αφήνει ακόμα περιθώριο στους ανεμβολίαστους να το ξανασκεφτούν.

Advertisement

Προς επίρρωσιν, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαίωσε χθες ότι την έλευση νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους, όπως αποκλεισμό από την εστίαση, τη διασκέδαση και άλλους χώρους με μαζική παρουσία καθώς και καθημερινά τεστ για τις όποιες δραστηριότητές τους.

Τα μόνα από τα μέτρα που φαίνεται να είναι αυτή τη στιγμή στο τραπέζι και θα αφορούν και τους εμβολιασμένους θα είναι ο επικείμενος περιορισμός του αριθμού των πελατών στα σούπερ μάρκετ ανά τετραγωνικό, προκειμένου να αποφεύγει ο συνωστισμός, όπως επίσης και η επαναφορά της μάσκας παντού και για όλους.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τα μέτρα αναμένεται να αποφασιστούν και να ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα, αφού προηγουμένως, όπως λένε κυβερνητικές πηγές, υπάρξει μία σαφής εικόνα για την απόδοση των τελευταίων μέτρων που υιοθετήθηκαν και τέθηκαν σε εφαρμογή.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement