Σκαλόνι: «Ξεκινά ο Μέσι με Βραζιλία»

Advertisement

Ο αρχηγός της Αργεντινής, Λιονέλ Μέσι, θα είναι στην ενδεκάδα της Εθνικής, όταν τα ξημερώματα της Τετάρτης (17/11)θα υποδεχθεί στο Σαν Χουάν τη Βραζιλία, σε προκριματικό αγώνα του Μουντιάλ 2022, για τη ζώνη της Νότιας Αμερικής.

Αυτό δήλωσε σήμερα (15/11) στους δημοσιογράφους ο προπονητής της «Αλμπισελέστε», Λιονέλ Σκαλόνι, ο οποίος πάντως έκανε παρόμοια σχόλια, πριν από τον τελευταίο αγώνα εναντίον της Ουρουγουάης το περασμένο Σάββατο (13-11), με τον Μέσι να είχε περάσει αλλαγή στο 74ο λεπτό.

Η Αργεντινή είναι δεύτερη στον προκριματικό όμιλο 10 ομάδων της Νότιας Αμερικής, έξι βαθμούς πίσω από τη Βραζιλία, η οποία είναι η μόνη ομάδα που έχει εξασφαλίσει τη θέση της στο Μουντιάλ 2022 του Κατάρ.

Advertisement

Ο Σκαλόνι επανέλαβε ότι ο 34χρονος Μέσι, είχε αναρρώσει πλήρως από τον τραυματισμό, που τον κράτησε εκτός των δύο τελευταίων αγώνων της Παρί Σεν Ζερμέν και είναι έτοιμος για ένα από τα κορυφαία ματς στο καλεντάρι της Νότιας Αμερικής.

«Ήταν σωματικά ικανός και για το προηγούμενο παιχνίδι, αλλά στο τέλος αποφασίσαμε ότι το καλύτερο ήταν να παίξει λίγα λεπτά, προκειμένου να είναι απόλυτα έτοιμος με την Βραζιλία», είπε ο Σκαλόνι. «Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι», πρόσθεσε και κατέληξε: «Είναι η ομάδα που οδηγεί τα προκριματικά και έχουν ήδη περάσει στους τελικούς».

Οι τέσσερις πρώτες ομάδες των προκριματικών προκρίνονται αυτόματα στους τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου του επόμενου έτους και αυτή που βρίσκεται στην πέμπτη θέση πηγαίνει σε play-off.

Η Αργεντινή είναι αήττητη σε 26 παιχνίδια, μια σειρά που περιλαμβάνει τη νίκη με 1-0 επί της Βραζιλίας στον τελικό του Copa America στο Ρίο ντε Τζανέιρο τον περασμένο Ιούλιο.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement