Πολυτεχνείο: Μεγάλη ένταση και ξύλο μέσα και έξω από τον χώρο

Advertisement
Πιάστηκαν στα χέρια έξω από το Πολυτεχνείο. Μυρίζει «μπαρούτι» στην πύλη.

Νέα ένταση κάθε λίγα λεπτά σημειώνεται στο Πολυτεχνείο με αφορμή διάφορες ομάδες φοιτητικών συλλόγων, κομματικών νεολαίων ή επιτροπών που φτάνουν στο σημείο για να καταθέσουν στεφάνι.

Στις εικόνες που μετέδωσε πριν από λίγο ο ΣΚΑΪ αποτυπώθηκε σημαντική ένταση που έφτασε στο σημείο ακόμα και να πιαστούν στα χέρια άτομα μεταξύ δύο πλευρών, ενώ εκτοξεύτηκαν και αντικείμενα.

Νωρίτερα, μέσα στον χώρο του Πολυτεχνείου φοιτητικοί σύλλογοι «μπλόκαραν» ομάδα ατόμων που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση και να σημειωθούν σπρωξίματα μεταξύ των δύο πλευρών.

Advertisement

Αλλά και το πρωί, φοιτητές απαγόρευσαν την είσοδο στη διακοινοβουλευτική επιτροπή και δεν της επέτρεψαν να καταθέσει στεφάνι. Μάλιστα, στις εικόνες που μεταδόθηκαν, ένα άτομο κατέστρεψε το στεφάνι που άφησε η επιτροπή στα κάγκελα του Πολυτεχνείου. Η ένταση προκλήθηκε όταν ο Χαράλαμπος Αθανασίου πήγε να καταθέσει στεφάνι ως εκπρόσωπος της Βουλής και ο Χάρης Θεοχάρης εκ μέρους της ΝΔ.

Τι ώρα είναι οι συγκεντρώσεις και η πορεία

Η μεγάλη πορεία θα ξεκινήσει από το Πολυτεχνείο και θα ολοκληρωθεί μπροστά στην Αμερικανική Πρεσβεία.

Φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) καλούν στην πορεία στις 16:30 στα Προπύλαια. Την ίδια ώρα έχουν απευθύνει κάλεσμα το ΠΑΜΕ και εργατικά σωματεία.

Advertisement

Άλλοι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας καλούν σε προσυγκέντρωση στις πύλες του ΕΜΠ στη 1 το μεσημέρι.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος επίσης στις 16:30, ενώ στις 15:30 το ΜέΡΑ25 και η Νεολαία του, στις 14:30 η Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ), η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού και η ΚΕΕΡΦΑ.

Στην πλατεία Κλαυθμώνος θα γίνει η προσυγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις 15:00 και στις 14:00 της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Αθήνας.

Advertisement

Η προσυγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει στις 16:00 στη συμβολή των Σταδίου και Αιόλου (Χαυτεία), και, τέλος, του ΚΚΕ(μ-λ) στις 15:30 στη Σταδίου στο ύψος της Χρήστου Λαδά.

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον γραμματέα του κόμματος, Δημήτρη Τζανακόπουλο

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον γραμματέα του κόμματος, Δημήτρη Τζανακόπουλο και τη γραμματέα της Κοινοβουλευτικής ομάδας, Όλγα Γεροβασίλη, κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο, για τον εορτασμό της 48ης επετείου από την εξέγερση κατά της δικτατορίας των Συνταγματαρχών.

Το «παρών» έδωσαν επίσης Νίκος Φίλης, Χαρά Καφαντάρη και Κώστας Μπάρκας.

Πηγή/ΦΩΤ. ΑΜΠΕ

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement