Εκπληκτικό βίντεο από Διοτίμα και Lacta για τις γυναικοκτονίες

Advertisement

Ένα συγκλονιστικό τετράλεπτο βιντεάκι για τις γυναικοκτονίες και την έμφυλη βία κάνει από χτες τον γύρο του ελληνικού ίντερνετ.

Μέχρι σήμερα, το 2021, δεκατρείς γυναίκες έχουν δολοφονηθεί και χιλιάδες έχουν κακοποιηθεί από εκείνους που υποτίθεται πως «τις αγαπούσαν». Αυτό δεν είναι αγάπη.

Έτσι τελειώνει το συγκλονιστικό βιντεάκι της Lacta που κυκλοφόρησε χτες,

 

με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Το βίντεο που γυρίστηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Διοτίμα έχει ήδη σκαρφαλώσει στο νούμερο 1 των τάσεων του YouTube.

Σε μόλις τέσσερα λεπτά, ο σκηνοθέτης του αριστουργηματικού Suntan, Αργύρης Παπαδημητρόπουλος, αφηγείται την ιστορία ενός ζευγαριού από τις πρώτες ευτυχισμένες τους στιγμές μέχρι τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια και από εκεί στην τραγική κατάληξη.

Advertisement

Συγκλονιστικοί στις ερμηνείες τους είναι και οι δύο πρωταγωνιστές, Χριστίνα Χειλά Φάμελη και Έκτορας Λιάτσος.

Κινητοποίηση ενάντια στην έμφυλη βία την Πέμπτη 25/11

Advertisement

Το Κέντρο Διοτίμα μας καλεί την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 18.00, για να ενώσουμε τη φωνή μας με τις γυναικείες και φεμινιστικές οργανώσεις και συλλογικότητες.

«Με αφορμή την 25 Νοέμβρη, ημέρα φεμινιστικής κινητοποίησης και δράσης για την εξάλειψη όλων των μορφών έμφυλης βίας, ημέρα μνήμης για όσες δολοφονήθηκαν και απουσιάζουν, αγωνιζόμαστε από κοινού με όλες τις γυναίκες και θηλυκότητες που έχουν βιώσει έμφυλη βία ανεξάρτητα από ηλικία, εθνικότητα, τάξη, θρησκεία, πολιτισμικά, γλωσσικά ή άλλα χαρακτηριστικά» διαβάζουμε στο κάλεσμα της οργάνωσης.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement