Το… αυτογκόλ των 30 εκατομμυρίων ευρώ του Λιονέλ Μέσι

Advertisement

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ αγόρασε ένα ξενοδοχείο στο Σίτζες της Καταλονίας το 2017, για το οποίο υπάρχει εντολή κατεδάφισης εδώ και χρόνια.

Το ξενοδοχείο 4 αστέρων Mim Sitges βρίσκεται στο Σίτζες της Καταλονίας, μόλις πενήντα μέτρα από την παραλία, διαθέτει 77 δωμάτια και σουίτες, ένα υπερσύγχρονο σπα, πισίνα, γυμναστήριο και sky bar.

Από το 2017 ανήκει στον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος το αγόρασε αντί 30 εκατομμυρίων ευρώ, σε μία από τις μεγαλύτερές του επενδύσεις. Οι τιμές των δωματίων ανά βραδιά κυμαίνονται από 110 μέχρι 250 και αποτελεί ένα από τα καλύτερα μέρη για να μείνει κανείς στη συγκεκριμένη πόλη.

Advertisement

Όλα έδειχναν πως ο Μέσι είχε πετύχει ακόμη ένα γκολ, αυτή την φορά εκτός γηπέδων. Όπως αποκάλυψε, όμως, η ισπανική εφημερίδα El Confidencial την Τετάρτη,  πριν την αγοραπωλησία της εγκατάστασης, είχε εκδοθεί απόφαση για κατεδάφιση του ξενοδοχείου, καθώς δεν είχε συμμορφωθεί με τους πολεοδομικούς κανονισμούς της περιοχής! Κάτι που απέκρυψε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης, Φραντσίσκο Σάντσεθ και μέχρι πρότινος δεν το γνώριζε ούτε ο Μέσι αλλά ούτε και οι άμεσοι συνεργάτες του.

Όλα ξεκίνησαν το 2009 όταν ο Σάντσεθ ζήτησε και πήρε οικοδομική άδεια από το δημοτικό συμβούλιο του Σίτζες. Εκείνος, βέβαια, παραβίασε τους κανόνες, έχτισε μπαλκόνια μεγαλύτερα από το επιτρεπόμενο όριο και αυτός ήταν ο λόγος που η πολεοδομία αποφάσισε το γκρέμισμα του κτιρίου, καθώς προφανώς δεν θα μπορούσαν να… ξηλωθούν ή να μικρύνουν τα μπαλκόνια, καθώς έχουν τις ρίζες τους στη γενική κατασκευή του ξενοδοχείου.

Μετά από χρόνια δικαστική διαμάχη, ο Σάντσεθ χάνει σε όλες τις δίκες αλλά σκαρφίζεται ένα κόλπο. Τοποθετεί ζαρντινιέρες στα μπαλκόνια, δεν επιτρέπει την έξοδο των πελατών στα μπαλκόνια και τα παρουσιάζει ως διακοσμητικά στοιχεία προεξοχής και όχι ως μπαλκόνια! Θα κερδίσει χρόνο με αυτό το τέχνασμα αλλά θα βρεθούν και άλλες παρατυπίες. Όπως το σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση πυργκαγιάς.

Advertisement

Στις 5 Μαΐου του 2017 το ξενοδοχείο θα αγοραστεί από τον Λιονέλ Μέσι. Στο συμβόλαιο ο Σάντσεθ ξεκαθαρίζει πως «δεν γνωρίζει ότι υπάρχει, ούτε ότι έχει ξεκινήσει οποιαδήποτε πολεοδομική πρόταση που θα μπορούσε να το επηρεάσει και ότι δεν έχει ξεκινήσει, ούτε γνωρίζει λόγους για τους οποίους θα μπορούσε να ξεκινήσει, οποιαδήποτε διοικητική ή αστική δικογραφία εναντίον του. Και ότι δεν υφίστανται διαδικασίες κυρώσεων για πολεοδομικά αίτια ή διαδικασίες αποκατάστασης της πολεοδομικής νομιμότητας που κινήθηκαν σε σχέση με αυτό». Τα έγγραφα που παρέθεσε το ρεπορτάζ δείχνουν ακριβώς το αντίθετο.

Τον Σεπτέμβριο του 2018 ο Σάντσεθ θα χάσει και το τελευταίο δικαστήριο και η απόφαση για κατεδάφιση είναι οριστική.

«Είναι ψέμα. Δεν υπάρχει εντολή να κατεδαφιστούν τα μπαλκόνια. Μπορείτε να δημοσιεύσετε ό,τι θέλετε. Τα μπαλκόνια δεν υπάρχουν, πριν από χρόνια. Το δημοτικό συμβούλιο πέρασε το θέμα των μπαλκονιών. Αρχικά εγκρίθηκε, αλλά το νέο δημοτικό συμβούλιο το αφαίρεσε από την ολομέλεια. Σύντομα θα μάθουν περί τίνος πρόκειται» ήταν η δήλωση του Σάντσεθ.

Advertisement

Από την πλευρά του, το δημοτικό συμβούλιο του Σίτζες επιβεβαιώνει επίσημα τις πληροφορίες και διαψεύδει τον επιχειρηματία. «Μετά από πολυετή δικαστική διαδικασία, τελικά η ποινή είναι σταθερή και μας δίνει το δίκιο ως δημοτικό συμβούλιο. Σε αυτή την απόφαση διαπιστώνεται ότι «τα μπαλκόνια» πρέπει να κατεδαφιστούν.

Αυτή τη στιγμή το δημοτικό συμβούλιο έχει κινήσει τις διαδικασίες για την κατεδάφιση της περιουσίας του ακινήτου για την κατεδάφιση των απερχόμενων σωμάτων. Η κατεδάφιση δεν έχει γίνει ακόμη, αφού το ακίνητο δείχνει ότι «τα προεξέχοντα σώματα είναι δομικά και η κατεδάφισή τους θέτει σε κίνδυνο τη δομή του ξενοδοχείου και προφανώς είναι απαραίτητο να αξιολογηθεί τεχνικά ο τρόπος συμμόρφωσης με την ποινή λαμβάνοντας υπόψη τους κινδύνους».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement