Πώς να απολαύσετε το σουβλάκι χωρίς τύψεις

Advertisement

Για να το φάτε χωρίς να σας… φάει, δείτε πώς να το επιλέξετε.

Αν σήμερα σχεδιάζετε ντελίβερι night και γενικότερα αν τα σουβλάκια είναι συχνά στο διατροφικό σας πλάνο, θα πρέπει να τα απολαύσετε στην πιο υγιεινή τους εκδοχή, είτε τα παραγγέλνετε απ’ έξω, είτε τα φτιάχνετε μόνοι σας.

Ξεκινώντας από την πίτα, ζητήστε να είναι οπωσδήποτε αλάδωτη και αν υπάρχει η δυνατότητα, να είναι ολικής άλεσης.

Όσον αφορά τη γέμιση, προτιμήστε καλαμάκι κοτόπουλο, αντί για γύρο ή καλαμάρι χοιρινό, που έχει λιγότερα λιπαρά και ζητήστε έξτρα μαρούλι.

Το επόμενο βήμα είναι να απαρνηθείτε τη σος και να ζητήσετε είτε τζατζίκι, είτε γιαούρτι, με μουστάρδα.

Advertisement

Αποφύγετε τις τηγανητές πατάτες, οι οποίες τηγανίζονται σε λάδια που έχουν χρησιμοποιηθεί πολλές φορές, είναι οξειδωμένα  και εκτός από θερμίδες και λιπαρά, παράγουν ανεπιθύμητες χημικές ενώσεις.

Αν υπάρχει δυνατότητα για έξτρα λαχανικά, προτιμήστε τα κι αν μπορείτε να επιλέξετε χορτοφαγικό σουβλάκι αντί για κοτόπουλο, θα κάνετε ένα ακόμη καλό και στον οργανισμό σας και στο περιβάλλον.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement