Ήταν η Μέριλιν Μονρό plus size;

Advertisement

Η Μέριλιν Μονρό είναι αναμφισβήτητα μια από τις διασημότερες γυναίκες μέχρι και σήμερα, παρόλο που έφυγε από τη ζωή πριν από 55 χρόνια. Το μυστήριο γύρω από το θάνατό της εξακολουθεί να απασχολεί. Υπάρχει βέβαια ακόμα ένα μυστήριο που αποτελεί θέμα συζήτησης: «Ποιο ήταν το πραγματικό μέγεθος της Μέριλιν Μονρό;».

Μια γρήγορη αναζήτηση στο Διαδίκτυο φέρνει σαν αποτελέσματα αμέτρητα άρθρα που επικεντρώνονται στο θέμα του μεγέθους της Μέριλιν. Οι συντάκτες αναφέρουν τις διαστάσεις της με σιγουριά, αν και πηγή του ισχυρισμού του μόδιστρου τον οποίο επικαλούνται, δεν αναφέρεται πουθενά.

Διαστάσεις και βάρος της Μέριλιν

Τα διαθέσιμα στοιχεία για το ύψος και το βάρος της Μέριλιν σε πολλές διαφορετικές στιγμές της ζωής της, καθώς και το πρώτο συμβόλαιο που υπέγραψε με πρακτορείο μοντέλων επαληθεύουν τις μετρήσεις της:
2 Αυγούστου 1945

Advertisement

Blue Book Modeling Agency

Υ: 1.67 Β: 54.4 κιλά

Διαστάσεις: 91-61-86

8 Φεβρουαρίου 1954

Δελτίο ταυτότητας DOD

Υ: 1.665, Β: 53.5 κιλά

5 Αυγούστου 1962

Ιατρική έκθεση ιατροδικαστή του LA

Υ: 1.66, Β: 53 κιλά

«Η κλεψύδρα»

Η Μέριλιν δεν ήταν όπως οι περισσότερες γυναίκες∙ είχε μια ακραία φιγούρα κλεψύδρας. Πολλά σύγχρονα διαγράμματα μεγεθών όπως αυτά που ακολουθούν δεν αντικατοπτρίζουν καν τις φυσικές διαστάσεις της Μέριλιν.

Το 1945, οι διαστάσεις της ήταν 91-61-86. Ο κόκκινος κύκλος στo παρακάτω γράφημα υποδηλώνει πόσο διαφορετικό ήταν το σώμα της.

Advertisement

Τα ρούχα της Μέριλιν Μονρόε λένε την αλήθεια

Ενώ κάποιοι λένε ότι η Μέριλιν Μονρό ήταν μια εύσωμη γυναίκα, τα προσωπικά της ρούχα αφηγούνται μια διαφορετική ιστορία. Παρακάτω υπάρχουν αρκετά παραδείγματα ρούχων της Μέριλιν που φόρεσε σε διάφορες περιόδους της ζωής της, σε μέγεθος 6-8 (XS – S), με διαστάσεις 84 εκ. (στήθος), 62 εκ. (μέση) και 87 εκ. (γοφοί). Το πιο σημαντικό, ακόμη και στα «βαρύτερά» της το 1959, η μέση της εξακολουθούσε να είναι μόλις 72 εκ.

1951 – Η δερμάτινη ζώνη της Marilyn

Advertisement

Αυτή η ζώνη έχει μέγεθος 68.6 εκατοστά (στο εξωτερικό της ζώνης). Φυσικά, σε αυτό δεν λαμβάνεται ούτε καν υπόψη τα ρούχα που φοράει η Μέριλιν κάτω από τη ζώνη. Η Μέριλιν απεικονίζεται με αυτή τη ζώνη στα RKO Studios.

1953 – Η μάλλινη φούστα της Μέριλιν

Η Μέριλιν είχε αυτή τη φούστα σε τουλάχιστον δύο χρώματα, σε γκρι και μωβ. Ήταν γνωστό ότι αγόραζε το ίδιο κομμάτι σε πολλά χρώματα. Η παρακάτω φωτογραφία δείχνει τη Μέριλιν να φορά τη μωβ. Όταν στερεώνεται η φούστα, η περίμετρος της μέσης της είναι 68 εκατοστά. Και πάλι, αυτή η μέτρηση δεν λαμβάνει υπόψη τις στρώσεις ρούχων. Η φωτογραφία τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «River of No Return».

Advertisement

1955 – Η βραδινή κάπα της Μέριλιν

Η μεταξωτή απογευματινή κάπα της Μέριλιν, με μπροκάρ μοτίβο που απεικονίζει τριαντάφυλλα και λογιών λουλούδια και το εσωτερικό της είναι υπενδεδυμένο με μετάξι χρώματος σαμπάνιας, φορέθηκε στην πρεμιέρα του «East of Eden» το 1955 στη Νέα Υόρκη. Το σχέδιο είναι custom (ή αλλιώς παραγγελία της ηθοποιού που δεν βγαίνει σε άλλα κομμάτια), το οποίο πιστεύεται πως έχει κατασκευαστεί για την ηθοποιό από τον George Nardiello. Η κάπα αντικατοπτρίζει τέλεια ένα σύγχρονο ρούχο μεγέθους 6-8.

Με πληροφορίες από το Marilyn Monroe Collection.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement