Τελικά αποτελέσματα ΚΙΝΑΛ: Ανδρουλάκης – Παπανδρέου για την ηγεσία

Advertisement
Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο μεγάλος νικητής του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ. Στον δεύτερο γύρο την επόμενη Κυριακή και ο Γιώργος Παπανδρέου. Τα τελικά αποτελέσματα.

Με μεγάλο προβάδισμα πάει στον δεύτερο γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου ο Νίκος Ανδρουλάκης, έπειτα από μία αναμέτρηση που ξεπέρασε τις προσδοκίες και των πιο αισιόδοξων υποστηρικτών του Κινήματος.

Νίκος Ανδρουλάκης: 36,96%

Γιώργος Παπανδρέου: 27,82%

Ανδρέας Λοβέρδος: 26,03%

Παύλος Χρηστίδης: 3,25%

Χάρης Καστανίδης: 2,96%

Παύλος Γερουλάνος: 2,98%

Ντέρμπι εξελίχθηκε η διεκδίκηση της δεύτερης θέσης μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Ανδρέα Λοβέρδου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έγινε δεκτός με χειροκροτήματα στα γραφεία του ΚΙΝΑΛ, όπου έφτασε λίγο μετά τις 22:00. Πριν ανέβει στο γραφείο του όπου τον περίμεναν συνεργάτες και υποστηρικτές του, σήκωσε τη γροθιά του και είπε «όλα καλά».

Advertisement

Ο Νίκος Ανδρουλάκης διπλασίασε τα ποσοστά του από το 2017. Τότε, στον πρώτο γύρο είχε συγκεντρώσει 51.736 ψήφους (ποσοστό 24,73%) και στον δεύτερο γύρο 66.483 ψήφους (43,25%).

Οι δηλώσεις Ανδρουλάκη – Παπανδρέου – Λοβέρδου

«Η Δημοκρατική παράταξη επιστρέφει, το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης και δεσμεύτηκε ότι θα τηρήσει την εντολή της βάσης για αυτονομία , ενότητα και ανανέωση.

«Δύναμή μου είναι η βάση της παράταξης», είπε ο κ. Ανδρουλάκης. Ευχαρίστησε τους συνυποψήφιους του για τον πολιτισμένο αγώνα και τους 270 .000 πολίτες που ψήφισαν.

Advertisement

Ο Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε όλους του φίλους του ΠΑΣΟΚ για τη μάχη της επόμενης Κυριακή και τον β γύρο των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ.

Όπως είπε ο κ. Παπανδρέου «την άλλη Κυριακή όσοι μας τίμησαν αποφασίζουν για την τύχη και το μέλλον της παράταξης. Σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή σας και σας καλώ στη μάχη της ερχόμενης Κυριακής».

«Συνεχίζω δυνατά με σεμνότητα κι ενότητα», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος αφού οριστικοποιήθηκε το αποτέλεσμα στις εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής. Ο κ. Λοβέρδος δεν θέλησε να απαντήσει ερωτηθείς τι θα πράξει στον δεύτερο γύρο. Διαβεβαίωσε ότι «η δημοκρατική παράταξη -το ΠΑΣΟΚ- έχει μέλλον». Ευχαρίστησε «τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που συμμετείχαν στη γιορτή της δημοκρατίας», προσθέτοντας «τους ζητώ συγγνώμη για τις αρκετές ώρες αναμονής μέχρι να ψηφίσουν».

Advertisement

Έσπασε το ρεκόρ του 2017 η συμμετοχή

Από νωρίς, μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν στα εκλογικά κέντρα ολόκληρης της χώρας, με πολίτες να συρρέουν στις κάλπες στην εκλογική διαδικασία που θα αναδείξει τον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ. Κατά τη διάρκεια της μέρας, κάποια προβλήματα παρατηρήθηκαν λόγω πτώσης του δικτύου, σε ορισμένα εκλογικά κέντρα, ωστόσο αντιμετωπίσθηκαν και η διαδικασία κινήθηκε ομαλά, χωρίς παρατράγουδα ή δυσαρέσκεια.

Άνθρωποι μεγαλύτερων ηλικιών, αλλά και νέοι άρχισαν να προσέρχονται από το πρωί στις κάλπες που άνοιξαν στις 07:00. Οι εικόνες με τη μαζική προσέλευση κράτησαν όλη τη μέρα. Από το απόγευμα ήδη ο πήχυς των 212.000 ψήφων στη διαδικασία του 2017 είχε ξεπεραστεί και το νέο ρεκόρ προσέλευσης είναι εντυπωσιακό.

Προκειμένου να μπορέσουν όλοι να ψηφίσουν δόθηκε αρχικά παράταση μίας ώρας μέχρι τις 8 το βράδυ, ωστόσο, λίγο αργότερα αποφασίστηκε να δοθεί γενική παράταση όπου ακόμα υπήρχαν ουρές μέχρι να ψηφίσει και ο τελευταίος πολίτης.

Advertisement

Δείτε φωτογραφίες από την εκλογική διαδικασία σε όλη την Ελλάδα:

ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΙΝΑΛ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΙΝΑΛ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Advertisement

ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΙΝΑΛ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΙΝΑΛ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΙΝΑΛ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Advertisement

ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΙΝΑΛ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

   Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement