Έβρος: Τι είπε ο Έλληνας αστυνομικός που συνελήφθη στην Τουρκία

Advertisement
Ο Έλληνας αστυνομικός και η σύντροφός του αφέθηκαν ελεύθεροι με μοναδικό όρο να παραμείνουν για 48 ώρες στην Τουρκία. Τι δήλωσαν στις τουρκικές Αρχές.

Στην Τουρκία παραμένει ο Έλληνας αστυνομικός που συνελήφθη μαζί με την σύντροφό του.

Αν και δεν κρατούνται οι τουρκικές αρχές του ζήτησαν να παραμείνουν 48 ώρες ακόμη στην Τουρκία προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

Όπως μετέδωσε το MEGA ο Έλληνας αστυνομικός στην ανάκριση από τις τουρκικές αρχές, δήλωσε ότι μπήκαν στην Τουρκία από τη Συνοριακή Πύλη İpsala και ισχυρίστηκε ότι μετέβησαν στο κέντρο της Αδριανούπολης, όπου και έκαναν τα ψώνια τους.

Advertisement

Εξηγώντας πώς βρέθηκαν στην απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη, ο Έλληνας αστυνομικός το απέδωσε σε λάθος στο σύστημα πλοήγησης. Όπως είπε, είχε δύο εναλλακτικές επιλογές, διαλέγοντας τελικώς την πιο σύντομη διαδρομή με αποτέλεσμα να τους σταματήσει η χωροφυλακή και να τους συλλάβει.

«Είχαμε έρθει να ψωνίσουμε, δεν είχαμε άλλο σκοπό» φέρεται να είπε ο 41χρονος αστυνομικός.

Ο συναγερμός στις ελληνικές αρχές είχε σημάνει από το βράδυ της Κυριακής όταν ενημερώθηκαν ότι ένας Έλληνας αστυνομικός και η σύντροφός του συνελήφθησαν σε τουρκικό έδαφος. Η σύλληψη αποκαλύφθηκε όταν το ζευγάρι δεν επέστρεψε στην Ελλάδα με αποτέλεσμα τόσο η υπηρεσία του πρώτου όσο και η οικογένεια της δεύτερης να τους αναζητήσουν.

Advertisement

Τελικά, το ζευγάρι αφέθηκε προσωρινά ελεύθερο από τις τουρκικές αρχές. Οι δυο τους, ωστόσο, δεν θα φύγουν από την Αδριανούπολη όπου θα ελεγχθούν τα κινητά τους και στη συνέχεια θα κριθεί το αν θα τους επιτραπεί η επιστροφή στην Ελλάδα.

Η Haber Turk αναφέρει πως «μετά από τις ανακρίσεις, και τα δύο πρόσωπα, που οδηγήθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου, αφέθηκαν ελεύθερα».

Η ανακοίνωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

«Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ελεύθεροι αφέθησαν με περιοριστικούς όρους από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές της Αδριανούπολης ο αστυνομικός και η κοπέλα του. Μοναδικός όρος που τέθηκε ήταν να παραμείνουν για 48ωρες στην Τουρκία προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κινητών τους τηλεφώνων.

Advertisement

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η σύλληψη του Έλληνα Αστυνομικού – που ήταν εκτός υπηρεσίας – ενημερώθηκαν ο Πρωθυπουργός, η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και το ΥΠΕΞ. Υπήρξε συντονισμένη δράση από την πλευρά της Κυβέρνησης.

Στην περιοχή μετέβη με εντολή του Υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, προκειμένου να συντονιστούν καλύτερα οι ενέργειες από πλευράς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παράλληλα, υπήρξε διαρκής συνεργασία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών και την ελληνική προξενική Αρχή στην Αδριανούπολη».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement