ΚΙΝΑΛ: Προς «μετωπική» Παπανδρέου – Ανδρουλάκη – Στον αέρα το debate

Advertisement

Γιατί ο πρώην πρωθυπουργός επιδιώκει την αντιπαράθεση και ο πρώτος στις κάλπες της Κυριακής θέλει αποφύγει τη σύγκρουση.

Με διαφορετική στρατηγική εισέρχονται στην τελική ευθεία του δεύτερου γύρου για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής οι Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου, ενώ το αναμενόμενο ντιμπέιτ παραμένει στον αέρα και μάλλον οδεύει προς ματαίωση.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, επιχειρώντας να συσπειρώσει το απογοητευμένο ακροατήριό του μετά τη δεύτερη θέση στην ψηφοφορία και τη διαφορά των εννέα μονάδων υπέρ του Νίκου Ανδρουλάκη, επιδιώκει να οξύνει την πολιτική αντιπαράθεση ενόψει της κάλπης της Κυριακής.

Advertisement

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, αντιθέτως, επιχειρεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους και να αποφύγει την πολιτική αντιπαράθεση με τον αντίπαλό του, καθώς διαθέτει την πολυτέλεια της διαφοράς και συνεπώς όσο απαρατήρητη περάσει η αναμέτρηση, τόσο το καλύτερο θα είναι για τον ίδιο.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίζεται θετικός και στις δυο προτάσεις που υπάρχουν μέχρι στιγμής για ντιμπέιτ των δυο υποψηφίων, από τη δημόσια τηλεόραση και το Mega, με μοναδικό όρο να υπάρχει απευθείας διάλογος μεταξύ των δυο ανδρών και αν είναι δυνατόν, ο δημοσιογράφος μόνο να συντονίζει.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, δημοσίως τάσσεται υπέρ διεξαγωγής ντιμπέιτ με τους όρους του προηγούμενου, στην ουσία όμως δεν το επιθυμεί, είναι δε χαρακτηριστικό πως έδωσε στη δημοσιότητα το πρόγραμμά του που περιλαμβάνει συγκεντρώσεις και ομιλίες τις τρεις ημέρες που έδωσε η ΕΡΤ ως εναλλακτικές λύσεις για τη διεξαγωγή της τηλεμαχίας των δυο υποψηφίων.

Advertisement

Αποτέλεσμα είναι το ντιμπέιτ να παραμένει μετέωρο, με πιθανότερη εξέλιξη τη μη διεξαγωγή του.

Η στήριξη που- σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπήρχαν όταν γραφόταν αυτό το κείμενο- θα παρείχε ο Ανδρέας Λοβέρδος στον Νίκο Ανδρουλάκη εντείνει τη καχυποψία στο παπανδρεϊκό μπλοκ για τις προθέσεις της πιθανολογούμενης ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη «να ξεμπερδεύει» με τον Γιώργο Παπανδρέου την επόμενη μέρα, με την πλευρά του πρωτεύοντος στην ψηφοφορία της πρώτης Κυριακής να απαντά ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόταση.

Ο πρώην πρωθυπουργός, πάντως, διαμηνύει πως δεν έχει κανένα σκοπό να αποσυρθεί από την πολιτική ή να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα σε περίπτωση ήττας στις 12 Δεκεμβρίου, γεγονός που δείχνει πως η εσωκομματική αντιπαράθεση στη Χαριλάου Τρικούπη δεν θα σταματήσει ούτε μετά την εκλογή του νέου αρχηγού την Κυριακή, αλλά θα συνεχιστεί με όλους τους παίκτες, ενόψει και του Συνεδρίου, που αρχικά είναι προγραμματισμένο για τον προσεχή Μάρτιο, αλλά δεν είναι βέβαιον ότι δεν θα πάει αργότερα.

Advertisement

Ο Γιώργος Παπανδρέου, πάντως, δεν πρόκειται να λάβει στήριξη ούτε από τους τρεις υποψηφίους «δευτέρας ταχύτητας», τον Παύλο Χρηστίδη (που εμμέσως μάλλον θα στηρίξει τον Νίκο Ανδρουλάκη), τον Χάρη Καστανίδη και τον Παύλο Γερουλάνο, ελπίζοντας όμως στη στήριξη ψηφοφόρων τους. Ακόμα, άλλωστε, και αν ήθελαν να τον στηρίξουν, η διαφορά των εννέα μονάδων υπέρ του Νίκου Ανδρουλάκη δεν το επιτρέπει…

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement