Κορωνοϊός: Η αναφορά Πλεύρη κατά Γιαννάκου για τα fake news με τις ΜΕΘ

Advertisement

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναφορά αξιόποινων πράξεων κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου και παντός υπευθύνου, κατηγορώντας τον πως διακινεί «ψευδείς και συκοφαντικές ειδήσεις για δήθεν ύπαρξη κλινών ΜΕΘ που κρατούνται για επιλεγμένα πρόσωπα και δεν διατίθενται στους ασθενείς».

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, «πλέον, όσοι διακινούν τις ψευδείς ειδήσεις θα κληθούν να λογοδοτήσουν, καθώς προκλητικά συκοφαντούν ιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό του ΕΚΑΒ που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας».

anafora1
anafora2

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Υγείας  Θάνος Πλεύρης μίλησε στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας  πως ο ίδιος έχει συντάξει την αναφορά αξιοποίνων πράξεων και δεν αναμένει την εισαγγελία να κινηθεί, αλλά ο ίδιος κινεί την υπόθεση λέγοντας πως ο κ. Γιαννάκος θα κληθεί τις επόμενες ημέρες να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει.

Advertisement

«Ας τολμήσει να πει ένα όνομα, δεν έχει πει. Αν το πει, τότε θα κινηθεί η μηνυτήρια αναφορά», είπε ο κ. Πλεύρης λέγοντας πως οι γιατροί δεν μπορούν να ανεχθούν ότι ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τους κατηγορεί ότι κρατούν κρεβάτια.

Ο κ. Πλεύρης επανέλαβε ότι πρόκειται για ψεύδη και δήλωσε εξοργισμένος καθώς όπως είπε θα μπορούσε να δεχθεί κριτική για παραλείψεις ή γιατί δεν υπάρχουν αρκετές ΜΕΘ αλλά είναι εντελώς διαφορετικό να χαρακτηρίζει ουσιαστικά εγκληματίες την κυβέρνηση ένας συγκεκριμένος συνδικαλιστής.

«Το να λέγεται ότι γιατροί και νοσηλευτές και προφανώς και πολιτικά προϊστάμενοι, βρίσκονται σε ένα κύκλωμα εγκληματικό που κρατάει κλίνες κενές προκειμένου αν αρρωστήσει ο Ντσουνος, ο Κούτρας ή ο Πλεύρης να μπορέσει να έχει κλίνη ΜΕΘ και να μην έχουν άλλοι συμπολίτες, με συγχωρείτε αυτό είναι ψευδέστατο, συκοφαντικό και σας ενημερώνω ότι έχω ήδη συντάξει την αναφορά αξιοποίνων πράξεων για να την καταθέσω».

Advertisement
Υπενθυμίζεται πως μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο Θάνος Πλεύρης χαρακτήρισε «ελεεινό ψεύδος τα περί επιλογής ασθενών στις ΜΕΘ» και τόνισε με έμφαση ότι «όσοι διακινούν τέτοιες φήμες θα κληθούν ή να αποδείξουν αυτά που λένε ή να λογοδοτήσουν».

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις κλειστές ΜΕΘ που κατήγγειλε ο Γιαννάκος

Στο μεταξύ, για την καταγγελία του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, παρήγγειλε αυτή να ενταχθεί στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται εδώ και καιρό από τις εισαγγελικές αρχές, με αφορμή καταγγελίες για θανάτους ασθενών εκτός ΜΕΘ.

Έτσι, σε αυτή τη δικογραφία που βρίσκεται ανοιχτή προς διερεύνηση, εντάσσονται και οι πρόσφατες καταγγελίες του κ. Γιαννάκου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί η αξιόποινη πράξη της παράβασης καθήκοντος.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement