Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Σαρωτικός Ανδρουλάκης με 67,9% – Το τελικό αποτέλεσμα

Advertisement

Η ΕΔΕΚΑΠ ανακοίνωσε τα τελικά αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των εκλογών του ΚΙΝΑΛ. Η σαρωτική νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επικράτησε άνετα του Γιώργου Παπανδρέου στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ και είναι ο νέος πρόεδρος του κόμματος.

Η ΕΔΕΚΑΠ ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Κυριακής, τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου, στο 95,37% της ενσωμάτωσης των ψήφων. Η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων διαμορφώνεται ως εξής:

Νίκος Ανδρουλάκης: 67,9% (132.706 ψήφοι)

Γιώργος Παπανδρέου: 32,1% (62.748 ψήφοι)

EUROKINISSI

Η πρώτη δήλωση Νίκου Ανδρουλάκη

Από την Χαριλάου Τρικούπη και μέσα από συνθήματα «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ με τον Νίκο αρχηγό» ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε την πρώτη του δήλωση σημειώνοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε ενωμένο – δυνατό».

Ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι η νέα εποχή αρχίζει με δυναμισμό, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. «Η αναμέτρηση τελείωσε απόψε, αλλά δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Μόνος νικητής είναι το ΠΑΣΟΚ».

Advertisement

«Με τη δική σας ισχυρή εντολή προχωράμε ενωμένοι για την ανανέωση της παράταξης», είπε, ενώ κάλεσε τους υπόλοιπους υποψηφίους για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ να «υπεραπιστίσπουμε την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά για ενότητα».

Από την ΠΑΣΠ, στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης γεννήθηκε το 1979 και κατάγεται από την Κρήτη. Σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του προγράμματος «Νέα Υλικά και Περιβάλλον».

Το 1997 αρχίζει να συμμετέχει ενεργά στην ΠΑΣΠ Ξάνθης και δύο χρόνια αργότερα εκλέγεται γραμματέας της.

Advertisement

Γίνεται μέλος στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ το 2001. Το 2006, εκλέγεται στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ως εκπρόσωπος του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης και το 2007 μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.

Το 2008, στα 29 του χρόνια, κάνει ηχηρή την παρουσία του στα στελέχη του κόμματος και εκλέγεται δεύτερος σε σταυρούς στο «Εθνικό Συμβούλιο» (δηλαδή στην Κεντρική Επιτροπή), πίσω από τη Φώφη Γεννηματά.

Δηλωμένος «βενιζελικός» και ένας εκ των συνομιλητών του Κώστα Σημίτη.

Advertisement

Πέντε χρόνια μετά, το 2013, όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε αντικαταστήσει τον Γιώργο Παπανδρέου, είναι ο νέος Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Έναν χρόνο αργότερα, τον Μάρτιο του 2014 ανακοινώνεται η υποψηφιότητά του για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την «Ελιά». Βγαίνει δεύτερος με 113.719 σταυρούς.

Το 2017 θέτει υποψηφιότητα για τον ενιαίο φορέα της Δημοκρατικής Παράταξης στις εκλογές ηγεσίας κεντροαριστεράς του 2017. Πηγαίνει στον δεύτερο γύρο με τη Φώφη Γεννηματά και έρχεται δεύτερος με 66.483 ψήφους.

Advertisement

Τον Μάιο του 2019 επανεκλέγεται ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ, πρώτος με 180.822 ψήφους.

Τον Ιούλιο του 2021 ανακοινώνει επίσημα την υποψηφιότητά του στις εσωκομματικές εκλογές ανάδειξης ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ.

Από απόψε, είναι ο νέος πρόεδρος του Κινήματος.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement