Ο Νίκος Ανδρουλάκης νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ – Εμφατική νίκη επί του Γ. Παπανδρέου

Advertisement

Μεγάλη απόσταση δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα για τους δυο υποψηφίους στις εκλογές του β’ γύρου για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, με ευρύ προβάδισμα του Νίκου Ανδρουλάκη έναντι του Γιώργου Παπανδρέου σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, βάσει πληροφοριών.

Συγκεκριμένα στο 70% των τμημάτων 0 Ν. Ανδρουλάκης προηγείται με 69%, έναντι 31% του Γ. Παπανδρέου.

Οι κάλπες έκλεισαν μετά και τη παράταση μισής ώρας που έδωσε η ΕΔΕΚΑΠ λόγω μεγάλης συμμετοχής σε κάποια εκλογικά κέντρα για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Κατά συνέπεια οι κάλπες αντί για τις 19:00, έκλεισαν στις 19:30 σε όλα τα εκλογικά τμήματα.

Advertisement

Σε εξέλιξη είναι η καταμέτρηση.

Η συμμετοχή στον δεύτερο γύρο για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ ξεπέρασε τις 200.000 ψηφοφόρους.

Στο μεταξύ ακυρώθηκε η εκλογική διαδικασία στον Ορχομενό και την Ερέτρια από την ΕΔΕΚΑΠ γιατί δεν ακολουθήθηκαν οι οδηγίες που είχε δώσει.

Νωρίς το πρωί αύριο ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα βρίσκεται στη Χαριλάου Τρικούπη για να παραλάβει τα «κλειδιά». Κατά κοινή ομολογία, τα δύσκολα μόλις θα αρχίζουν, καθώς τα δύο μεγάλα ερωτήματα-προκλήσεις θα αργήσουν να απαντηθούν. Θα υπάρχει ενότητα την “επόμενη ημέρα”; Αν ναι, θα αρκεί για να διπλασιάσει το κόμμα τα ποσοστά του στις εθνικές κάλπες, να αποκτήσει “πρωταγωνιστικό ρόλο” στην κεντροαριστερά παίρνοντας… εκδίκηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και να καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις;

Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου ομνύουν στην ενότητα, αν και, προς στιγμή, τα υπονοούμενα που άφησε ο δεύτερος για νοθεία στα αποτελέσματα της προηγούμενης Κυριακής ερμηνεύτηκαν ως ισχυρή ένδειξη “διάσπασης” του κόμματος. Οι διευκρινίσεις του γραφείου του κ. Παπανδρέου ότι δεν τίθεται θέμα ούτε νοθείας, ούτε αμφισβήτησης των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου, σήμανε… λήξη συναγερμού, που, με τη σειρά του, οδήγησε στο κατέβασμα των τόνων ανάμεσα στους δύο μονομάχους.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement