Ο Πούτιν εργάστηκε και ως ταξιτζής

Advertisement

Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αποκάλυψε ότι αύξησε το εισόδημά του κάνοντας τον ταξιτζή.

Η κατάρρευση της ΕΣΣΔ ήταν μια «τραγωδία» για τους «περισσότερους πολίτες», λέει ο Πούτιν σε ένα ντοκιμαντέρ του Channel One για την ιστορία της Ρωσίας, από το οποίο το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti δημοσίευσε αποσπάσματα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Πούτιν ανέφερε ότι περιστασιακά αύξανε το εισόδημά του εργαζόμενος ως οδηγόςταξί. «Μερικές φορές έπρεπε να κερδίσω επιπλέον χρήματα». Και προσθέτει, «είναι άβολο να μιλάω για αυτό, για να είμαι ειλικρινής, αλλά δυστυχώς έγινε».

Advertisement

Πριν από μερικά χρόνια, ο Πούτιν χαρακτήρισε την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης ως «τη μεγαλύτερη γεωπολιτική καταστροφή του 20ού αιώνα». Η ΕΣΣΔ διαλύθηκε επίσημα τον Δεκέμβριο του 1991.

Γεννημένος το 1952, ο Πούτιν ήταν μέλος της σοβιετικής μυστικής υπηρεσίας KGB στην αρχή της καριέρας του. Από το 1985 έως το 1990 εργάστηκε στη Δρέσδη.

Ωστόσο, μέχρι την πτώση του Τείχους του Βερολίνου το 1989, είχε και ταυτότητα από την Κρατική Ασφάλεια της πρώην Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement