Μητσοτάκης: Προανήγγειλε νέες ελαφρύνσεις σε λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου

Advertisement
Μέτρα ανακούφισης νοικοκυριών και επιχειρήσεων για ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο θα ανακοινώσει νέα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων για το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο το Σάββατο, όπως προανήγγειλε ο ίδιος, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής το πρωί της Πέμπτης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός:

«Η κυβέρνηση θα προνοεί έτσι ώστε να περιορίζει στο μέτρο του εφικτού τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο, ενώ θα υπάρξει και θετική πρόνοια για τους αγρότες. Περισσότερες ανακοινώσεις θα κάνω στη συζήτηση του προϋπολογισμού το Σάββατο».

O κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε επίσης:

«Θα συζητήσουμε και τα θέματα που αφορούν την ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας καθώς υπάρχει ανησυχία για τις αυξήσεις του φυσικού αερίου. Θα ζητήσουμε να εξετάσουμε όλες τις επιλογές ώστε να γίνονται παρεμβάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να συγκρατηθούν οι τιμές».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του iEidiseis, πληροφορίες από κοινοτικές πηγές τόνιζαν πως στο τραπέζι των συζητήσεων θα βρεθούν και προτάσεις για μέτρα κατά της πανδημίας, όπως μάσκα παντού, περιορισμό των συναθροίσεων και επέκταση της τηλεργασίας. Το μεγάλο στοίχημα για την Ε.Ε. είναι να μην ξανακλείσουν τα σύνορα ή να υπάρξουν αυστηρότεροι περιορισμοί στις μετακινήσεις εντός των κρατών-μελών της.

«Υπάρχει έντονη ανησυχία και είναι απολύτως επιβεβλημένο να εντείνουμε την επιτάχυνση του εμβολιασμού δίνοντας έμφαση στην τρίτη δόση» επισήμανε ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement