Κακοκαιρία Carmel: Live η επέλαση της ψυχρής εισβολής – Πού χιονίζει τώρα

Advertisement

Η κακοκαιρία Carmel είναι σε εξέλιξη και ήδη οι πρώτες περιοχές έχουν ντυθεί στα «λευκά». Δείτε live πού θα χτυπήσουν οι χιονοπτώσεις τις επόμενες ώρες. Αναλυτικά οι προγνώσεις των μετεωρολόγων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα ψυχρή εισβολή, καθώς η επέλαση της κακοκαιρίας Carmel έχει ξεκινήσει πριν από λίγες ώρες και φέρνει έντονα φαινόμενα, όπως χιόνια και θυελλώδεις ανέμους.

Σύμφωνα με το Meteo, από το βράδυ της Παρασκευής (17/12) σημειώνονται βροχές και χιονοπτώσεις στη Βορειοανατολική Ελλάδα, και οι άνεμοι ενισχύονται συνεχώς.

Παράλληλα, αναμένονται μεγάλα ύψη υετού (βροχής και χιονιού) στην Εύβοια, στην Αν. Βοιωτία, τα βόρεια τμήματα της Αττικής και στην Κρήτη. Καταιγίδες θα σημειωθούν στις παράκτιες περιοχές του Κεντρικού και Νότιου Αιγαίου και τοπικά θα παράγουν ψιλό χαλάζι.

Επίσης, η ΕΜΥ τονίζει πως σήμερα θα επικρατήσει κακοκαιρία με βροχές, χιονόνερο στα κεντρικά και τα βόρεια και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές στα ανατολικά και νότια κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.

Advertisement

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης, αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα κεντρικά και βόρεια, κατά τόπους πυκνές στα ορεινά – ημιορεινά της ανατολικής Θεσσαλίας, Εύβοιας, ανατολικής Στερεάς και ανατολικής Πελοποννήσου.

Ακόμη, η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα βόρεια. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Δείτε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας Carmel:

Advertisement

«Χιονοπτώσεις και σε Λέσβο, Χίο»

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, ο καιρός σήμερα θα παρουσιάσει σοβαρή επιδείνωση στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Χαρακτηριστικά, από τη Λαμία και νοτιότερα, από τις Σποράδες και την Εύβοια, την Βοιωτία και την Αττική και τη Δυτική Πελοπόννησο το σκηνικό θα είναι χειμωνιάτικο με βροχές στα παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις και σε περιοχές κοντά στα 200 μέτρα ειδικά στα βορειότερα τμήματα της Στερεάς να πέσει χιόνι και σε περιοχές με υψόμετρο τα 100 μέτρα. Στο Αιγαίο ο καιρός θα είναι επίσης άστατος.

Advertisement

Χιονοπτωσεις θα έχουμε και στη Λέσβο (300 μέτρα), στη Χίο (400 μέτρα) και στις Βόρειες Κυκλάδες πάνω από τα 700 μέτρα.

Μετά το μεσημέρι και έως το απόγευμα θα συννεφιάσει πρόσκαιρα σε δυτική Μακεδονία και την κεντρική και βόρεια Θεσσαλία, ενώ στις υπόλοιπες ανατολικές περιοχές θα παραμείνει η κατάσταση ως έχει.

Το βράδυ η κατάσταση θα παραμείνει ίδια χωρίς ουσιαστικές αλλαγές.

Advertisement

«Ισχυρή αλλά σύντομη η κακοκαιρία»

Χιόνια και στην Αττική προβλέπει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στη νέα του πρόγνωση για την κακοκαιρία Carmel. Συστήνει προσοχή στην εθνική οδό και στον παγετό που θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά για την Αττική:

«Πυκνές χιονοπτώσεις θα δεχτούν οι ορεινοί όγκοι του νομού Αττικής με έμφαση την Πάρνηθα, τον Κιθαιρώνα και την Πεντέλη χωρίς να αποκλείεται να δούμε το χιόνι να πέφτει και σε χαμηλότερα υψόμετρα στα βόρεια τμήματα του νομού απόγευμα και βράδυ Σαββάτου. Όπως όλα δείχνουν όμως μετά και τις πρωινές ώρες της Κυριακής τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν και θα δούμε ακόμη και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια».

Advertisement

Χιόνια στην Αττική

Το Meteo αναφέρει πως χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στην Αττική, όμως θα περιορίζονται πάνω από τα 300μ υψόμετρο περίπου στα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθεί βροχόπτωση.

Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως περιμετρικά των ορεινών όγκων και στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί. Στα Βόρεια Προάστια θα σημειώνεται χιονόπτωση ή χιονόνερο έως τα 300μ υψόμετρο, με χιονόστρωση πάνω από τα 400-500μ υψόμετρο.

Advertisement

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 10 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 4-5 μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά έως θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Ακόμη, σύμφωνα με το Meteo η θερμοκρασία θα πέσει αρκετά στην Αθήνα, καθώς το Σάββατο θα έχει 6-7 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Κυριακή θα έχει 4 με 5 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθούν σχετικοί πίνακες με την θερμοκρασία που αναμένεται στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο:

Advertisement

1 kakokairia Casrmel live epelash 18 12 2021

2 kakokairia Casrmel live epelash 18 12 2021

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement