Ο πλουσιότερος παίκτης στον κόσμο φεύγει άπραγος και από την Πορτογαλία!

Advertisement

Ποιος Κριστιάνο Ρονάλντο, ποιος Μέσι, ποιος Νεϊμάρ και ποιος Εμπαπέ; Ο πλουσιότερος ποδοσφαιριστής του κόσμου είναι ο Φαΐκ Μπολκιά, ο οποίος συνεχίζει-αν και όχι με μεγάλη επιτυχία- να αναζητά το όνειρό του με την στρογγυλή θεά παρότι ανήκει σε μία από τις πλουσιότερες οικογένειες του κόσμου.

Ο 23χρονος μέσος που είναι ανιψιός του Σουλτάνου του Μπρουνέι, Χασανάλ Μπολκιά, πήρε μεταγραφή ενάμισι χρονο πριν στην πορτογαλική Μαρίτιμο.

Πριν λίγες ημέρες, όμως, έμεινε ελεύθερος και ψάχνει τον επόμενο σταθμό της ποδοσφαιρικής του καριέρας με ένα βιογραφικό που λέει πολλά και παράλληλα… τίποτα. Σαουθάμπτον, Τσέλσι, Λέστερ αναγράφονται στις ομάδες της ποδοσφαιρικής του ζωής, μόνο που σε καμία από αυτές δεν μπόρεσε να κάνει το παραμικρό αξιοσημείωτο πάνω στο χορτάρι.

Advertisement

Το μοναδικό που θα έχει να θυμάται από την πορεία του στη Πορτογαλία είναι η συμμετοχή στην αποστολή της Μαρίτιμο σε ένα ματς με την Σπόρτινγκ και τα δύο παιχνίδι με την δεύτερη ομάδα του συλλόγου.

Ο γεννημένος στο Λος Άντζελες Μπολκιά δεν πτοείται από τις αναποδιές και δηλώνεις πως θα συνεχίσει το ταξίδι του στον κόσμο του ποδοσφαίρου. «Είμαι ένας γρήγορος παίκτης, μου αρέσει να δημιουργώ καταστάσεις. Είμαι εξτρέμ αλλά και δεκάρι, μου αρέσει να οδηγώ το παιχνίδι και να πετυχαίνω γκολ».

Ο γιος του πιο σπάταλου ανθρώπου στον κόσμο

Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της περιουσίας του νεαρού ποδοσφαιριστή που μεγάλωσε και σπούδασε στη Μεγάλη Βρετανία, αυτή υπολογίζεται πάνω από είκοσι δισεκατομμύρια ευρώ. Ο θείος του, Χασανάλ, είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο και ο δεύτερος μακριβιότερος μονάρχης μετά την βασίλισσα Ελισάβετ. Από το 1967 μέχρι και σήμερα είναι ο μονάρχης του συγκεκριμένου κρατιδίου που βρίσκεται στην νοτιοανατολική Ασία και είναι «προικισμένοι» με ατελείωτα κοιτάσματα πετρελαίου.

Advertisement

O 23χρονος ποδοσφαιριστής είναι γιος του πιο σπάταλου ανθρώπου στον κόσμο, Τζέφρι Χασανάλ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ ο πρίγκηπας του Μπρουνέι έχει χαλάσει 13 εκατομμύρια ευρώ στη ζωή του. Έχει στο όνομά του 2.300 πολυτελή αυτοκίνητα, 8 αεροπλάνα, 5 γιοτ, 500 σπίτια και παλάτια! Ο Φαϊκ, μάλιστα, στα έβδομα γενέθλιά του είχε την ευκαιρία να έχει ως… διασκεδαστή, τον Μάικλ Τζάκσον που έδωσε μια ιδιωτική συναυλία αντί 17 εκατομμυρίων ευρώ.

Ένας άριστος επαγγελματίας

Σε αντίθεση με τον πατέρα του, ο Φαΐκ είναι ένα παιδί που δεν ενδιαφέρεται για αυτή την πλευρά της ζωής. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό από την μέχρι τώρα πορεία του, έχει ένα όνειρο και παλεύει για αυτό.

Μάλιστα, έχει αγωνιστεί και με την φανέλα της Εθνικής ομάδας του Μπρουνέι, στην οποία προφανώς και είναι αρχηγός.Είδωλο του είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο και όπως έχει δηλώσει κατά καιρούς: «Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου παίζω ποδόσφαιρο. Είναι κάτι που το απολαμβάνω και δεν το αλλάζω με τίποτα».

Πηγή/Picasa

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement