Οι εμβολιασμένοι και η τσέπη τους στο στόχαστρο με νέα μέτρα στην εστίαση

Advertisement

Τα νέα μέτρα στην εστίαση αναστάτωσαν τόσο τους επιχειρηματίες, όσο και τους εμβολιασμένους, ακόμη και όσους έκαναν τρεις δόσεις του εμβολίου. Πλέον όπως φαίνεται τα νέα μέτρα αφορούν τους εμβολιασμένους και έχουμε δύο παραδείγματα.

Ένα τα ταξίδια: Η επιστροφή στην Ελλάδα γίνεται με υποχρεωτικό τεστ.

Δύο η εστίαση: Έρχονται υποχρεωτικά τεστ για το ρεβεγιόν που αφορά τους εμβολιασμένους.

Advertisement

Ενα από τα νέα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση είναι η υποχρέωση διενέργειας rapid test, προκειμένου οι εμβολιασμένοι πολίτες να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους την παραμονή των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς για τα καθιερωμένα ρεβεγιόν.

Μάλιστα το κόστος θα το αναλάβουν οι πολίτες, ενώ όπως φαίνεται δημιουργεί προηγούμενο για το χειμώνα. Η τελική απόφαση αναμένεται σήμερα και οι ανακοινώσεις θα γίνουν το αργότερο έως αύριο.

Το ρεβεγιόν Χριστουγέννων φαίνεται ότι θα είναι για εμβολιασμένους χωρίς τεστ, ενώ της πρωτοχρονιάς με υποχρεωτικό rapid test ακόμα και για όσους έκαναν τρεις δόσεις εμβολίου.

Advertisement

Σημειώνεται ότι οι ανεμβολίαστοι έτσι και αλλιώς δεν μπαίνουν σε κλειστούς χώρους εστίασης.

Μιλώντας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα και τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, είπε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι η κυβέρνηση περιμένει την εισήγηση των ειδικών. Πάντως, υπογράμμισε ότι η κατάσταση με την Όμικρον είναι «δυναμική» και η κυβέρνηση, καθώς και οι ειδικοί, εξετάζουν τα υγειονομικά δεδομένα καθημερινά.

Για το ενδεχόμενο να υπάρξει η απαίτηση για rapid test από όλους για να μπουν σε κλειστούς χώρους διασκέδασης στις γιορτές, τόνισε ότι η κυβέρνηση περιμένει την εισήγηση των ειδικών και για το συγκεκριμένο μέτρο.

Advertisement

Μάλιστα, αν κριθεί απαραίτητο το rapid test, θα το πληρώνουν οι ίδιοι οι πολίτες, ακόμα κι αν είναι εμβολιασμένοι. Υπενθυμίζεται ότι στα φαρμακεία ένα rapid test κοστίζει από 6,5 έως 10 ευρώ.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement