Κρήτη: Μετά τον πυροβολισμό στον κουνιάδο … δεύτερη ευκαιρία!

Advertisement

Από τη μία το μαύρο συμβάν που έριξε σκιά σε μια οικογένεια, από την άλλη η δεύτερη ευκαιρία λίγο πριν τις γιορτές. Στο συμβάν που σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2020 σε χωριό του Μονοφατσίου, κατά το οποίο ο γαμπρός πυροβόλησε τον κουνιάδο του, σήμερα έπεσαν τίτλοι τέλους. 

Ο 30χρονος κουνιάδος είχε δει μια Κυριακή του Ιουλίου του 2020, τον σύζυγο της αδερφής του και πατέρα των τριών ανιψιών του, συντροφιά με άλλη γυναίκα στην παραλία του Αγίου Παύλου. Ο γαμπρός προσπάθησε να «εξηγηθεί», λέγοντας ότι ήταν φίλη του, ενώ στη συνέχεια ζήτησε από τον γαμπρό του να μην πει τίποτα για να μην του «κλείσει το σπίτι».

Ωστόσο ο 30χρονος, ενοχλημένος και από άλλα γεγονότα που είχαν προηγηθεί και θεωρώντας ότι ο γαμπρός του φερόταν απρεπώς προσβάλλοντας την αδερφή του και όλη την οικογένειά τους, τελικά είπε όσα είδε. Η γυναίκα του 38χρονου είπε ότι θα φύγει από το σπίτι και εν μέσω αυτής της κατάστασης, ο 38χρονος είχε μεταβεί, τότε, στο ποιμνιοστάσιο των αδερφών της γυναίκας του για να ζητήσει το λόγο.

Advertisement

Ακολούθησε φραστικό επεισόδιο μεταξύ του γαμπρού από τη μία και κουνιάδου και πεθερού από την άλλη, ενώ κατόπιν έφτασε και ο άλλος κουνιάδος. Ο 38χρονος μέσα από το αυτοκίνητό του πυροβόλησε, τραυματίζοντας σοβαρά τον 30χρονο. Ο ίδιος ισχυρίστηκε στο Δικαστήριο ότι πυροβόλησε για εκφοβισμό και πως δεν είχε σκοπό να βλάψει, ωστόσο ο 30χρονος χρειάστηκε να νοσηλευτεί για διάστημα ενός μήνα, ενώ ο 38χρονος που διέφευγε της σύλληψης εμφανίστηκε ενώπιον της Ανακρίτριας λίγο πριν το 15Αύγουστο και αφού είχε ενημερωθεί ότι είχε βελτιωθεί η κατάσταση του κουνιάδου του.

Ο 38χρονος παρέμεινε προφυλακισμένος για 16 μήνες κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή. Την περασμένη Τρίτη που επρόκειτο να εκδικαστεί η υπόθεση, ο δικηγόρος της οικογένειας των παθόντων ενημέρωσε το Δικαστηριο ότι δεν επιθυμούν την ποινική του δίωξη. Ωστόσο επειδή απουσίαζαν τα δύο αδέρφια, το Δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να προσέλθουν οι παθόντες και οι ίδιοι να διατυπώσουν την επιθυμία τους.

Σήμερα έδωσε το «παρών» στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου ο 30χρονος, ο οποίος επανέλαβε την επιθυμία του να μη διωχθεί ο γαμπρός του. Στην ερώτηση της Προέδρου, αν δέχεται τη συγνώμη, εκείνος απάντησε πως «δε χρειάζεται συγνώμη» ενώ για το αν θα κάνουν γιορτές όλοι μαζί, αρκέστηκε να πει «με την αδερφή μου και τα παιδιά, ναι».

Advertisement

Όπως αποδείχθηκε, η οικογένεια, που επέδειξε αξιοπρεπέστατη στάση, έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία στο γαμπρό, σεβόμενη την κόρη και αδερφή αλλά και τα τρία παιδιά. Πολλές φορές, μάλιστα, τόσο η Εισαγγελέας όσο και η Πρόεδρος στάθηκαν στη στάση της οικογένειας του θύματος

Ο 38χρονος κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, με το Δικαστήριο να του επιβάλλει συνολική ποινή κάθειρξης 6 ετώνκαι με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη,καθώς του αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά της μεταμέλειας – ομόφωνα – και του πρότερου σύννομου βίου.

Η πρόεδρος ευχήθηκε να είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που γίνεται αυτό και απευθυνόμενη στον 38χρονο του είπε στο εξής να προσέχει την οικογένειά του και να σεβαστεί τόσο την οικογένεια όσο και την ευκαιρία που του έδωσαν και να μην τους διαψεύσει.

Advertisement

«Στην Κρήτη είναι κάπως παρεξηγημένη η έννοια της παληκαριάς. Παληκαριά δεν ειναι να πάρεις το όπλο, αλλά να εχεις το σθένος, την πυγμή, το θάρρος να αναγνωρίσεις το λάθος και να αναλάβεις τις ευθύνες σου» – ανέφερε η Πρόεδρος του Δικαστηρίου.

Η δικαστική απόφαση προκάλεσε κλίμα ευφορίας με ευχαριστίες προς τον κόσμο, την Έδρα, τους ενόρκους και την δικηγόρο υπεράσπισης του 38χρονου Αλεξάνδρα Σπανάκη. Ο ίδιος ανέφερε πως δεν πρόκειται να ξαναπιάσει όπλο και φυσικά ούτε να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, ενώ «κερασάκι στην τούρτα» ήταν ο … ήχος κλήσης από το κινητό της συζύγου του 38χρονου: «Έτσι γεννιέται η ελπίδα και ο Σασμός»

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement