Απάντηση Μόσιαλου στους επικριτές του: Σκοπός μας η προστασία της ανθρώπινης ζωής

Advertisement

Η απάντηση του Ηλία Μόσιαλου προς τους επικριτές του για την επίμαχη ανάρτηση στο Facebook – Τι είπε για μετάλλαξη Ομικρον και πέμπτο κύμα πανδημίας.

Υπενθυμίζεται, ότι η τοποθέτησή του σε μία ανάρτηση στο Facebook, όπου ο Ιωσήφ και η Παναγία «συζητούν» για τη χρήση της μάσκας, θεωρήθηκε προσβλητική για τη χριστιανική θρησκεία από την Ιερά Σύνοδο, η οποία εξέδωσε οργισμένη απάντηση.

Ο καθηγητής μιλώντας ανήμερα των Χριστουγέννων, απάντησε αρχικά για τα τελευταία δεδομένα γύρω από τη νέα μετάλλαξη:

«Να μην εφησυχάζουμε γιατί το πέμπτο κύμα έρχεται»

«Πριν από μερικές εβδομάδες, ήμουν εξαιρετικά ψύχραιμος, παρά τον πανικό που επικρατούσε διεθνώς. Συνιστούσα να μελετήσουμε τα δεδομένα πριν βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Τώρα έχουμε πάει στο αντίθετο άκρο, στη υπεραισιοδοξία. Δηλαδή όλοι πιστεύουν ότι τελειώνουμε με αυτή την πανδημία, είναι θέμα μηνών να κολλήσουμε όλοι μια ήπια νόσο και να γίνει ενδημική η νόσος. Αυτό είναι λάθος μήνυμα και μήνυμα εφησυχασμού… γιατί το πέμπτο κύμα έρχεται και θα είναι δριμύ. Δηλαδή θα κολλήσουν πάρα πολλοί.

Θα κολλήσουν περισσότεροι από ότι με τη Δέλτα, γιατί αυτή η παραλλαγή είναι πολύ πιο μεταδοτική. Επομένως θα υπάρξουν πολλές δυσλειτουργίες ακόμα και αν είναι πιο ήπιαν εκδοχή του ιού».

Advertisement

Σχετικά με την έντονη κριτική που δέχτηκε για την ανάρτησή του, ο καθηγητής απάντησε ως εξής:

«Θα ήθελα να πω ότι τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων και των εορτών, έχουμε την ευκαιρία να αναστοχαστούμε και να θυμηθούμε τις βασικές μας αξίες. Την αξία της ανθρώπινης ζωής αλλά και την αξία της προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Αυτές είναι πιστεύω και οι θεμελιώδεις αξίες της Ορθόδοξης Χριστιανικής πίστης.

Τα δύο τελευταία χρόνια και πολύ πριν πολλές κυβερνήσεις συνειδητοποιήσουν τον τεράστιο κίνδυνο της πανδημίας στον πλανήτη, ξεκίνησε μια συστηματική προσπάθεια ενημέρωσης των Ελλήνων πολιτών. Ήδη από τον Ιανουάριο του 2020, κάνουμε συνεχείς εκκλήσεις για τη λήψη μέτρων, έτσι ώστε να ανακόψουμε το καταστροφικό κύμα της πανδημίας που στοίχισε δεκάδες χιλιάδες ζωές τους πρώτους μήνες του 2020. Καταφέρουμε να τα αποφύγουμε όλα αυτά. Συνέχισα να κάνω τις καθημερινές μου παρεμβάσεις με συστηματικό τρόπο. Με αναλυτική επίμονη δουλειά καταγραφής και ανάλυσης των δεδομένων με κατανοητό τρόπο στον ελληνικό λαό. Αυτός και μόνο αυτός ήταν ο στόχος μου, δηλαδή η ανάδειξη της αξίας της ανθρώπινης ζωής και της αναγκαιότητας της προστασίας της.

Advertisement

«Να συμβάλουμε όλοι στην προστασία της ανθρώπινης ζωής»

Αποκλειστικός μου στόχος ήταν η συμβολή μου στην τεράστια προσπάθεια της χώρας για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί αλλά και στην ενημέρωση των πολιτών για να τηρούν τα μέτρα προστασίας για τη ζωή τους. Ήδη έχουμε μεγάλες απώλειες στη χώρα μας, με 20.000 να έχουν χάσει τη ζωή τους. Θα πρέπει επομένως όλοι και όλες να κάνουμε μια προσπάθεια ώστε να μην έχουμε άλλες άδικες ανθρώπινες απώλειες το επόμενο διάστημα. Όλοι μας γιορτάζουμε τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων, πρέπει να συμβάλουμε όλοι στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, η πολιτεία, οι πολίτικες δυνάμεις, οι πολιτικοί φορείς η τοπική αυτοδιοίκηση, η εκκλησία και η επιστημονική κοινότητα».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement