Πέθανε σε ηλικία 66 ετών η DJ και τηλεπαρουσιάστρια του BBC Janice Long

Advertisement

Η Janice Long, πιο γνωστή ως παρουσιάστρια στο BBC Radio 1, Radio 2 και Top of the Pops, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών μετά από μια σύντομη ασθένεια. Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή ο ατζέντης της.

Σύμφωνα με το BBC, η παρουσιάστρια πέθανε στο σπίτι την ημέρα των Χριστουγέννων, ενώ ήταν μαζί με την οικογένειά της. Η καριέρα της διήρκεσε πέντε δεκαετίες και ήταν η πρώτη γυναίκα που είχε τη δική της καθημερινή εκπομπή στο Radio 1.

Ο γενικός διευθυντής του BBC, Tim Davie, την περιέγραψε ως «εξαιρετική παρουσιάστρια» που αγαπήθηκε σε όλο τον κλάδο. Η Long παρουσίαζε και το Top of the Pops για πέντε χρόνια ενώ είχε και μια μεταμεσονύχτια θέση στο Radio 2.

Advertisement

Ήταν επίσης μια από τις κύριες παρουσιάστριες της φιλανθρωπικής συναυλίας Live Aid το 1985. Η Long ήταν επίσης η DJ που έδωσε στην τραγουδίστρια Amy Winehouse την πρώτη της ραδιοφωνική συνεδρία.

Η ίδια είχε γεννηθεί στο Λίβερπουλ, ενώ ο αδελφός της ήταν ο παρουσιαστής Keith Chegwin, ο οποίος πέθανε το 2017. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της ήταν κριτής για τα Μουσικά Βραβεία Mercury και προστάτης του Ινστιτούτου Παραστατικών Τεχνών του Λίβερπουλ.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement