Οι 5 χειρότερες «καφρίλες» στους ελληνικούς δρόμους!

Advertisement

Οι εξυπνάκηδες που σπάνε τα νεύρα χιλιάδων οδηγών! Δεν χαμπαριάζουν τίποτα και δρουν λες και ο δρόμος τους ανήκει. Εσένα ποιοι σε βγάζουν από τα ρούχα σου; Πως τους «εντοπίζεις» και τι προτείνεις για αντιμετώπιση;

Οι εξυπνάκηδες που σπάνε νεύρα!

Οι δρόμοι είναι για όλους μας και αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Καθημερινά ωστόσο γινόμαστε θεατές ή και θύματα όλων αυτών που δεν υπολογίζουν τίποτα και συχνά προκαλούν το δημόσιο αίσθημα. Αν έχεις όρεξη και χρόνο, μπορείς να «πλακώνεσαι» όλη μέρα, όμως σίγουρα δεν είναι αυτός ο ενδεδειγμένος τρόπος για την αντιμετώπισή τους. Πρώτα όμως πρέπει να τους εντοπίσουμε και να τους απομονώσουμε… Βασικότερο χαρακτηριστικό τους είναι να κάνουν παραβάσεις που υποδηλώνουν πως δεν τους νοιάζει κανένας άλλος εκτός από αυτούς.

Λ.Ε.Α.

Αγαπημένη τους είναι η οδήγηση στη Λ.Ε.Α (Λωρίδα Εκτακτης Ανάγκης). Εκτός από ενοχλητική για τους άλλους οδηγούς, αυτή η παράβαση είναι και επικίνδυνη γιατί αν έχει γίνει κάτι στο δρόμο μπροστά, ο «μάγκας» εμποδίζει την πρόσβαση των αρχών. Όπως διαπιστώσαμε από σχετικά δημοσιεύματα, υπάρχει μεγάλος θυμός γι’ αυτήν την ενέργεια από πολλούς και ήδη έχουμε προτείνει στα αρμόδια υπουργεία λύσεις. Το ενθαρρυντικό είναι πως διαβάζοντας τις δικές σας προτάσεις, είδαμε πως τελικά ίσως και να υπάρχει ελπίδα για να κάνουμε καλύτερες και ασφαλέστερες τις μετακινήσεις όλων μας.

Μπαίνει από το πλάι και πάει πρώτος στο φανάρι

Μια άλλη παράβαση που παρατηρείται καθημερινά στους δρόμους και έχει το ίδιο κίνητρο με αυτόν που οδηγεί στη Λ.Ε.Α, είναι η προσπέραση της ουράς σε ένα φανάρι, ώστε ο «έξυπνος» να πάει πιο γρήγορα στη δουλειά του αδιαφορώντας για το γεγονός πως περιμένετε υπομονετικά για να περάσετε και μπορεί να σας αναγκάσει να περιμένετε πολύ περισσότερο. Αυτό το είδος «παραβάτη» έχει και άλλες, χειρότερες «ιδιότητες». Υπάρχει για παράδειγμα και αυτός που μπαίνει πρώτος στο φανάρι για να παρακάμψει την ουρά, όμως δεν ξεκινάει όταν ανάβει πράσινο… Θέλει την κόρνα του και τα μπινελίκια του για να πάρει μπροστά. Αυτό το κάνει είτε για να φανεί και να σε εκνευρίσει ακόμα περισσότερο, είτε γιατί αφαιρέθηκε μιλώντας στο κινητό του.

Μιλάει στο κινητό

Αλλο ένα χαρακτηριστικό σημείο των καιρών στους δρόμους μας και συγκαταλέγεται σίγουρα στις ενοχλητικές παραβάσεις. Όλοι μας (κακώς) μιλάμε καποια στιγμή, στο κινητό ενώ οδηγούμε, υπάρχουν όμως και αυτοί που το κάνουν συστηματικά και το κάνουν μόνο όταν οδηγούν. Το κακό με αυτή την παράβαση είναι πως την ώρα που μιλάει στο κινητό, γίνεται κινητό εμπόδιο για τους υπόλοιπους οδηγούς. Δεν ξέρουμε ούτε που πηγαίνει, ούτε που θέλει να πάει και στην καλύτερη περίπτωση μας εκνευρίζει, όμως στη χειρότερη μπορεί να προκαλέσει ατύχημα, με συχνότερα θύματα τους οδηγούς μοτοσυκλετών.

Διπλοπαρκάρισμα

Το διπλοπαρκάρισμα είναι άλλη μια παράβαση που δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στους άλλους οδηγούς και συχνά ωθεί τους όμοιούς του να κάνουν και αυτοί την παράβασή τους. Γιατί αν έχει παρκάρει στο φανάρι για να πεταχτεί σε μια δουλειά «2 λεπτάκια», σε αυτά, που στην πραγματικότητα είναι 30 λεπτά ή μια ώρα, θα έχει προκαλέσει κυκλοφοριακό χάος σε όλη την ευρύτερη περιοχή. Αυτές οι παραβάσεις είναι ιδιαίτερα εκνευριστικές, όμως δεν είναι της ίδιας επικινδυνότητας με άλλες. Προφανώς η αμέλεια ή η έλλειψη προσοχής μπορεί να οδηγήσουν σε παράβαση η σε ατύχημα όλων μας, όμως εμείς μιλάμε για τις παραβάσεις που γίνονται σκόπιμα και θα έπρεπε να τιμωρούνται μόνο και μόνο γι’αυτό.

Η αναστροφή σε σημείο που απαγορεύεται

Όπως είναι για παράδειγμα η αναστροφή. Ο τύπος που πάει κολλητά στη νησίδα για να κάνει αναστροφή ή να στρίψει εκεί που απαγορεύεται προκειμένου να γλιτώσει μερικά μέτρα παραπάνω, είναι εγκληματίας. Γιατί ο νομοθέτης δεν έβαλε ένα βελάκι σε ένα στρογγυλό σήμα για να τον κάνει να ταλαιπωρηθεί. Το έβαλε για να τον σώσει από την ανοησία του. Γιατί αν πάει να στρίψει π.χ. στην Β. Σοφίας να μπει στη Βουλή και ανεβαίνει μηχανάκι που δεν τον έχει δει, μάντεψε τι θα γίνει… Και καλά αυτός μ@λ@κας ήταν, μ@λ@κας θα παραμείνει, ο άλλος τι του φταίει;

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement