Εκλογικό έτος το 2022, με… προεκλογικό ανασχηματισμό την άνοιξη!

ΦΩΤ. ΕUROKINISSI
Advertisement

Πανδημία, ακρίβεια, αναποτελεσματικότητα, μεγάλα λόγια και αλαζονεία της εξουσίας, αρχίζουν να γίνονται «θηλιά» για το μέγαρο Μαξίμου. Ποιος και γιατί ο πιθανότερος χρόνος που θα στηθεί η κάλπη. Το επιχείρημα της «μακράς προεκλογικής περιόδου».

Σε προεκλογική περίοδο εισέρχεται η χώρα με τον ερχομό του νέου έτους – ακόμα και αν οι κάλπες δεν επισπευστούν!

Η πανδημία και η ακρίβεια «ροκανίζουν» την πολιτική ηγεμονία που είχε αποκτήσει μετά τις εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ φέρνουν στην επιφάνεια και φαινόμενα που ήταν «καλά κρυμμένα», όπως η αλαζονεία της εξουσίας και τα Success Story χωρίς αντίκρισμα στη ζωή των πολιτών.

Advertisement

Παράλληλα, η εντύπωση μιας κυβέρνησης που έχει σχέδιο κι αποτελεσματικότητα αρχίζει και καταρρέει, ενώ το «επιτελικό κράτος» δέχεται πλήγματα από παντού.

Το Μαξίμου θα επανεκτιμήσει τις καταστάσεις για τον χρόνο πραγματοποίησης των εκλογών ανάλογα με την έκταση της φθοράς τα κυβέρνησης, την επαναφορά ή όχι του ΣΥΡΙΖΑ, την ανάκαμψη ή όχι του ΚΙΝΑΛ, αλλά και τους κανόνες που θα θέσουν Βερολίνο και Βρυξέλλες στην οικονομία για την περίοδο μετά την πανδημία.

Το πιθανότερο σενάριο, με βάση τη νέα κατάσταση που δημιουργείται, είναι οι κάλπες να στηθούν το προσεχές φθινόπωρο, αν και – όπως επεσήμαναν τα «Παιχνίδια Εξουσίας» – υπάρχουν στο τραπέζι εισηγήσεις για εκλογικό αιφνιδιασμό τέλη της άνοιξης, αρχές του καλοκαιριού.

Advertisement

Κάλπες το φθινόπωρο θα επιτρέψουν στον πρωθυπουργό να δικαιολογηθεί ότι σχεδόν εξάντλησε την τετραετία, ενώ ο ίδιος φέρεται να εκτιμά ότι εφόσον δεν υπάρξει νέα μετάλλαξη, με την επάνοδο του τουρισμού και με την καλλιέργεια προσδοκιών για το Ταμείο Ανάκαμψης, θα μπορέσει να αλλάξει το κλίμα για την κυβέρνηση. Επιπλέον, δεν θα αποκαλυφθούν οι δύσκολες καταστάσεις που θα έρχονται για το 2023 και που λιγότερο ή περισσότερο ευκρινώς θα αποτυπώνονται και στον επόμενο προϋπολογισμό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να χρησιμοποιήσει ως επιχείρημα την «μακρά προεκλογική περίοδο» και τη ζημία που αυτή προκαλεί στην οικονομία, αλλά και την ανάγκη έναρξης ενός μη προεκλογικού κύκλου ώστε να προχωρήσει η ανάκαμψη.

Ακόμα όμως και οι περιστάσεις δεν επιτρέψουν στον πρωθυπουργό την επιλογή της πρόωρης κάλπης, η νέα χρονιά είναι (προ)εκλογική, με τη χώρα να εισέρχεται στον εκλογικό κύκλο και τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα να παραπέμπονται στο μέλλον.

Advertisement

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης, προγραμματίζει να προχωρήσει σε έναν ευρύ ανασχηματισμό την προσεχή άνοιξη, δημιουργώντας ένα κυβερνητικό σχήμα το οποίο θα έχει καθαρά εκλογικό χαρακτήρα και θα δώσει τη μάχη της κάλπης, όποτε και αν αυτή θα στηθεί.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement